• Bröllopsgäster som poserar vid ett photo booth

  Photo booth är ett roligt inslag på festen – så minns både du och dina vänner den stora dagen

  Med sommaren kommer skolavslutning, examen, bröllop – det finns nästan alltid en anledning att fira! Den svåra frågan är dock hur man ska ta vara på alla fina minnen från den stora dagen? Man lägger alltid mycket tid på planeringen, men själva festen flyger bara förbi. Det är därför viktigt att spara alla fina minnen från festen. Det kan vara en professionell eller halvprofessionell fotograf som sköter fotografering, men du kan också ha ett photo booth på festen. Där kan dina gäster ta massor av härliga bilder som kan bli fina minnen att titta tillbaka på.

  Det enda som du behöver för att fixa ett photo booth är en bra kamera – ingen professionell utrustning eller fotograf behövs! Det viktigaste är att välja en bra plats och ha koll på alla detaljer. De personliga bilderna kan du sedan spara i fotoböcker, använda i tackkort eller i små fotopresenter. På det sättet kommer du och dina vänner alltid minnas de lyckliga stunderna.

  Minnena försvinner aldrig när man sparar dem i bilder. Det finns alltid tid för fina minnen.

  Ifolors tips för en lyckad fotografering

  1. Plats, plats och plats! Den plats ni väljer för fotograferingen ska vara lugn och avskild men samtidigt synlig för gästerna, så att de inte missar den.
  2. Planera noggrant: sätt en systemkamera på ett stativ, justera kamerainställningarna och se till att det finns gott om ljus. Har man ingen systemkamera så går det även bra att fotografera med en mobiltelefon. 
  3. Vem ska fotografera? När ni har planerat var fotograferingen ska äga rum kan i princip vem som helst vara ansvarig för fotograferingen. Det kan dock vara en bra idé att ha bara en person som sköter det – men den personen behöver inte vara ett proffs! 
  4. Glöm inte fotoprops och annat tillbehör som passar till festens tema! Ha ett brett utbud av accessoarer som dina gäster kan ha med på fotona. Ramar, hattar, kläder, olika bakgrunder – det är bara fantasin som sätter gränserna!
  Photo booth

  Läs mer