Ett babykort – ett underbart sätt att berätta om graviditeten och bjuda in till dopet

Ett babykort – ett underbart sätt att berätta om graviditeten och bjuda in till dopet

Babykorten är så fina! Först avslöjas den stora nyheten: Vi ska ha barn! Dessutom visar ett babykort med den nyfödda tillsammans med de glada föräldrarna vart det lilla miraklet kom ifrån. Bilden på en liten bebis i dopinbjudan får dig att se fram emot firandet och börja gissa namn. Här hittar du tips på hur du kan göra söta babykort av bebisbilder och glädja dina nära och kära!

Bebisbilder är viktiga påminnelser om hur litet och ömtåligt livets början är. Babykort med bilder från graviditeten, de första veckorna i barnets liv och dopceremonin bevarar dessa kortvariga ögonblick på ett vackert sätt. Korten ger dina nära och kära konkreta minnen av ditt barn som de kommer att titta på, visa upp och minnas under lång tid.

Babykort

Hur meddelar man bebisnyheter med ett kort?

Babybesked är spännande. Ring dina nära och kära direkt eller bjud in allihop? Eller lämna hintar på sociala medier om en framtida familjemedlem?

Lämna ett bestående minne av att ha delat med dig av de goda nyheterna: gör ett babykort! Kortet kan överlämnas personligen eller skickas per post vid lämpligt tillfälle. Det är fritt fram att skoja till det. Ta en bild på dig och en babybody eller pyttesmå strumpor. På kortet kan ni kalla er mamma och pappa för första gången eller lägga till ett mamma och pappa till er signatur. Eller kalla kortmottagarna för mormor, morfar, framtida gudföräldrar... Ta en bild av barnen i familjen och sätt den i en pratbubbla: Jag ska bli storebror!

Babykort är enkla att göra online och det finns gott om färdiga mallar. Berätta nyheterna med ett sött vykort, ett fint bildkort eller ett klassiskt vikt kort. Eller när nyheten är så stor som denna, avslöja den med ett jättekort i A4-storlek!

Babykort

Föreviga barnets första stunder på ett gulligt kort

En bebis i armarna på lyckliga föräldrar på ett BB, en baby som sover i en korg, en bebis klädd i en rolig kanindräkt - livet för ett litet barn är fantastiskt att se. Låt dina nära och kära också delta i dessa glada stunder och förvandla dem till kort med bebisbilder. Föreställ dig hur glada de kommer att bli när ett kort på din lilla ögonsten kommer med posten!

En bild tagen med en mobiltelefon blir ett riktigt bra babykort. Beställningen kan enkelt göras på en mobiltelefon antingen med hjälp av ifolor-appen eller direkt online.

Ett inbjudningskort till dop eller namngivningsceremoni skapar förväntan hos gästerna

För många är glädjen över en ny familjemedlem viktig att dela med släktingar, närstående och vänner. Dopet eller namngivningen av en bebis i åldern två till tre månader är ett viktigt ögonblick i familjens liv, och en tryckt inbjudan hjälper till att markera hur viktig händelsen är.

Vad ska barnet heta? Ett babykort ökar förväntningarna och spänningen hos dina gäster. En bebisbild på en dop- eller namngivningsfest är ett bra sätt att presentera den lilla för alla. I inbjudan kan viktig information om tid, vägbeskrivning och presentönskningar delas till alla på en gång.

Ett tackkort till de som deltog i dopet

Ett tackkort till de som deltog i dopet sätter pricken över i:et på firandet

Vid namngivningsceremonin blir den lilla fotograferad som en Hollywoodstjärna. Välj den bebisbild som du tycker är mest lyckad till tackkortet. Ett tackkort efter dopet är ett värdefullt minne av en vacker tillställning för dem som står dig nära. Föräldrar och andra nära och kära kommer att vilja behålla tackkortet och bebisbilden för att se tillbaka på dem senare och minnas firandet. Dopbilder kan vara ett sätt att dela stämningen från firandet med dem som bor långt borta eller som inte kunde närvara.

Istället för ett dop kan ni ha en liten namngivning i hemmet, utan kyrkliga ceremonier. Den här typen av firande är lika värdefull som en dopfest som hålls i kyrkan! Oavsett familjekonstellation eller vilken typ av fest – födelsen av ett barn är ett av de största firanden.

Läs mer