Gör din egen fina julkalender

Gör din egen fina julkalender

En julkalender full av överraskningar berättar att julen närmar sig för varje dag. Gör en fin julkalender till dina barn, partner, vän eller bara till dig själv. Se de enkla instruktionerna för julkalendern och få idéer till överraskningar.

Det är enkelt att göra en julkalender. Du här är vad du behöver:

  • 24 retrobilder
  • 24 papperspåsar (säljs i detaljhandelsbutiker, även online)
  • 24 klädnypor
  • 24 överraskningar som passar i påsarna
  • färska eller torkade eukalyptusgrenar för dekoration 

Se videon för instruktioner om julkalendern.

Så här dekorerar du din julkalender: En ny retrobild varje dag

En viktig del av julkalendern är bilden på toppen av påsen. Är bilden en ledtråd om innehållet? Eller kanske en rolig bild eller ett minne från det gångna året? Gör 24 retrobilder från dina bilder som passar in i temat. De fyrkantiga bilderna är 10 x 10 cm och har en vit kant, vilket ger en vintagekänsla. Längst ner på bilden är det tillräckligt mycket plats för att skriva datum eller till och med en ledtråd om innehållet i påsen.

Tips och idéer för överraskningar i julkalendern

Fyll din hemmagjorda julkalender med roliga och nödvändiga saker, löften, uppgifter eller godsaker för att göra väntan på julen roligare. Olika fotopresenter är trevliga överraskningar och fulla av eftertanke. Du kan också lägga godis, biobiljetter, leksaker, presentkort, smink, smycken, fröpåsar eller till och med garn i kalenderpåsarna. Personliga och icke materiella löften är också trevliga, som "Jag tar ut hunden på söndagsmorgonen", "Låt oss se den film du väljer minst 2 gånger i månaden" och "Torsdag är klubbans dag". Låt fantasin flöda och fyll påsarna med härliga små överraskningar.

Magneter – en gåva som lockar

Överraska dina nära och kära med magneter som dyker upp i julkalendern. Mottagaren blir garanterat glad när du förevigar favoritminnen från året på magneter. Magneter med flera användningsområden kan du hänga upp allt från lappar till listor, teckningar och viktiga kvitton. Ett set innehåller 12 magneter, och du kan välja att lägga alla i en påse eller fördela dem i flera påsar.

Glasunderlägg är fina små överraskningar

Praktiska set med 4 eller 8 glasunderlägg är en bra idé för överraskningar i julkalendern. Varje glasunderlägg kan ha olika bilder och du kan lägga ett eller flera glasunderlägg i kalenderpåsarna per dag. En fin kreation ger en rolig eller elegant dukning, beroende på vilken typ av bilder du väljer och vad mottagaren gillar.

En nyckelring för att ha ett viktigt minne med dig vart du än går

Nyckelringen är en användbar present. Tack vare nyckelringen med bilder har du alltid minnet av en älskad eller ett minnesvärt ögonblick med dig. Nyckelringen av högkvalitativt konstläder är också en perfekt tagg för en ryggsäck eller resväska. Fyra nyckelringar i olika former finns tillgängliga: rektangulär, rund, flagga och hjärta.

Unika skal för att skydda mobilen

Göm unika mobilskal i julkalendern. Det dekorerade skalet med dina favoritbilder sticker ut och skyddar mobilen från smuts och stötar dag efter dag. Du kan beställa skalen antingen med en blank eller matt yta. Skalen finns för flera iPhone- och Samsung-modeller.

Julmuggen bjuder på en större överraskning

En mugg med en egen fin bild är en present som du kommer att njuta av länge – till och med i flera år framöver. Muggen kan ha en bild på en viktig familjehändelse, förra julen eller något annat som gör den som öppnar kalendern glad. Julklappen på julafton kan också vara lite större, vilket tyder på en speciell överraskning.

Den inramade bilden visar omtanke

Tänk på det glada uttrycket när en inramad bild av ett viktigt ögonblick eller till och med ett älskat familjedjur dyker upp i julkalendern. Ett inramat foto ger glädje och varma känslor varje gång du tittar på bilden. Välj en ram du redan har hemma eller köp i butik – ett snyggt alternativ är också en akrylram som kan placeras vertikalt och horisontellt.

Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer