Storyn bakom Ifolor:

En pionjär inom fotografi i nästan hundra år

Ifolor är verksamt i 15 länder

Ett internationellt familjeföretag

Ifolor är marknadsledare för foton och olika fotoprodukter i Finland. Vårt företag tog sina första steg som Ifolor 2007, innan dess var vi bekanta under namnen Helios, Kuva-Sampo och Ifi.

Det schweiziska familjeföretaget Ifolor är verksamt i femton europeiska länder. Fotoprodukter tillverkades länge i Kervo, tills sommaren 2023 då produktionen centraliserades till Kreuzlingen i Schweiz. De nordiska kunderna tas om hand av kundtjänst, marknadsföring och supportfunktioner i Finland.

Ifolors produktsortiment

Mer glädje med bilder

Ifolor väcker foton till liv. Äkta pappersfoton, fotoböcker, dekorativa tavlor, fotomuggar och många andra fotoprodukter tar fram härliga fotominnen. Bilderna visar livets speciella ögonblick av vilka vi förädlar högkvalitativa och hållbara produkter. Tack vare den enkla orderprocessen och det mångsidiga urvalet får en allt större skara mer glädje av sina bilder.

Gamla fotopåsar
Kommer du fortfarande ihåg Ifis fotopåsar?

Framgångssagan för finsk fotografi

Ifolors historia i Finland går tillbaka till 1926, då Eino och Aini Partanen grundade fotostudion Valokuvatarpeisto Helios Fotografiska Magasin och senare fotoproduktionsföretaget Kuva-Sampo.

På 1970-talet drev postorderförsäljningen mot en ännu vildare fotografering. Filmrullarna skickades i fotopåsar för att framkallas och de färdiga bilderna levererades hem. Ifi grundades som Kuva-Sampos postorderavdelning och det geniala sista skriket var att dela ut fotopåsar mellan veckotidningar.

Kymppikuva är en finsk uppfinning
Kymppikuva (foton i 10-cm format) är fortfarande den mest populära bildstorleken.

Bästsäljare som kymppikuva och frimärke av din egen bild

Partanens dotter Pirkko Silvennoinen skrev historia genom att utveckla Kymppikuva år 1976. Det nya bildformatet på 10 cm x 15 cm välkomnades världen över med öppna armar. Tiotals miljoner exemplar av den framgångsrika produkten beställs fortfarande varje år.

Digitala foton och smartphonekameror revolutionerade fotobranschen i början av 2000-talet. Nya sätt att använda foton var fortfarande under utveckling. Vi fick mycket internationell uppmärksamhet 2003 för Postis projekt där privatpersoner och företag gjorde frimärken av sina egna bilder.

2006 köpte det schweiziska familjeföretaget Photocolor AG Ifi. Året därpå bytte vi namn till Ifolor.

Canvas-tavla på väggen ovanför sängen

Inredningstavlor och fotoböcker visar bildens kraft

En inredningstavla över en milstolpe i livet, ett semesterminne eller ett husdjur är hjärtat i många hem. Allt började 2008 med en canvas i canvastygduk och idag täcker urvalet av inredningstavlor till exempel metall- och akrylglastavlor.

Den älskade fotoboken lanserades 2008 och dess popularitet bara växer. Din individuella berättelse kommer vackert till liv på sidorna i en egendesignad fotobok. Varje år fyller vi på ifolor tusentals fotobokssidor med viktiga, minnesvärda ögonblick.

Kontaktuppgifter

Ifolor

Karhumäkigränden 2
01530 Vanda
Finland

Telefon

020 795 320
Öppettider: mån-fre kl. 8:00–16:00