Lemmikin muistolle taulut ja mukit

När ett husdjur går bort är sorgen stor
– så kan du föreviga minnen av ditt husdjur

Ett husdjurs bortgång lämnar ett tomrum och en sorg efter sig. Det finns några sätt att lindra saknaden.

Förlusten av ett älskat husdjur orsakar stor sorg. Ett föremål som påminner om de gemensamma stunderna tillsammans är ett tröstande sätt att hantera sorg och hålla minnena vid liv. Vi har sammanställt tre tips på hur du kan bevara minnet av ditt husdjur efter att det har gått bort.

Lemmikin muistolle kuvakirja ja muki

En fotobok om ditt husdjur ger tröst

En fotobok om ditt älskade husdjur ger tröst i svåra stunder. Att skapa en fotobok kan också fungera som en terapeutisk process, då vi kan bearbeta känslorna och påminna oss om den närvaron husdjuret haft i våra liv. I fotoboken kan du välja bilder från de olika stadierna i ditt husdjurs liv, allt från den första gången ni träffades till de sista äventyren tillsammans. Bevara de ögonblick som gjorde ditt husdjur speciellt - bilder som framhäver husdjurets charm, dess skojiga vanor eller dess hjärtvärmande sätt att uppvisa kärlek.

Lemmikin muistolle kuvamuki

En fotomugg påminner om minnen tillsammans

En mugg med en bild på ditt älskade husdjur är ett vackert och rörande minne. Varje gång du använder muggen påminner den om tiden ni spenderat tillsammans och de olika gemensamma äventyren ni haft.

Du kan välja en eller flera bilder att trycka på muggen. Du kan till exempel skapa ett vackert collage av din fyrbenta vän under de olika årstider: på våren när de första blommorna blomstrar, på sommaren när ditt husdjur leker på gården, på hösten när omgivningen är omringad av lövhögar och på vintern när din fyrbenta vän springer i snön.

Du kan också lägga till ditt husdjurs namn eller annan text på fotomuggen för att göra den ännu mer meningsfull.

Taulu tassunjäljestä

Gör en tavla av tassavtrycket som kan hängas på väggen

Ett tassavtryck är för många ett kärt minne av deras husdjur. Genom att hänga upp en minitavla av ett tassavtryck på väggen, kommer minnet av ditt älskade husdjur vara närvarande i din vardag. Har du kanske en bild av ett tassavtryck som bildats i snön? Du kan göra en fin liten tavla av en sådan bild.

Tassavtryck av ditt kära husdjur bör förevigas redan långt innan din fyrbenta vän går bort. För den här idén behöver du akvarellpapper eller kartong och lite målfärg. Det är viktigt att se till att du använder säkra och giftfria ämnen som inte skadar ditt husdjur. Applicera färgen på tassen och tryck avtrycket på papper. Slutligen kan du ta en bild av tassavtrycket på pappret och skapa ett fint minne av det.

Den högkvalitativa minitavlan med tassavtrycket är lätt att fästa på nästan alla väggytor med den medföljande magneten.

Läs mer