Ett knep som kommer att revolutionera presentinslagningar – se den enkla guiden för hur du gör ett paket med ficka!

Ett knep som kommer att revolutionera presentinslagningar
– se den enkla guiden för hur du gör ett paket med ficka!

Ett vackert paket med ficka sticker ut ur mängden. Du kanske blir förvånad över hur enkelt du kan skapa en fantasifull presentinslagning för en fotobok eller annan present.

Det är roligt att slå in presenter, och det behöver inte vara särskilt svårt att göra ett vackert paket. Varför inte prova ett enkelt knep för att skapa en praktisk ficka på din present? Tricket är att använda en triangelformad vikning som du placerar ovanpå paketet. Vikningen skapar en ficka där du kan stoppa in ett kort, en liten chokladkaka, en blomma eller några kvistar för att dekorera paketet. Det tar bara ett ögonblick att göra en enkel presentinslagning med en ficka, men slutresultatet är snyggt och kommer garanterat att sticka ut ur mängden.

Den här tekniken lämpar sig bäst för fotoböcker eller andra fyrkantiga presenter. När du väl lärt dig att slå in presenter på det här sättet finns det ingen återvändo. Titta på videon för instruktioner om hur du gör en snygg presentinslagning med ficka

Så här gör du:

1. Klipp ut en tillräckligt stor bit presentpapper så att presenten får plats i mitten av presentpapperet och se till att båda sidorna av pappret överlappar presenten.

2. Vik den vänstra sidan av presentpapperet över presenten.

3. Vik det övre högra hörnet av presentpapperet över sidan av presenten så att pappret bildar en triangel.

4. Vik den vikta triangeln över presenten och tejpa fast den på pappret.

5. Vik och tejpa in presentpapperets nedre och övre kanter på paketet.

6. Klipp en bit satinband som är lika lång som presentens omkrets och fäst den i botten av paketet med dubbelhäftande tejp.

7. Klipp en bit satinband. Limma ihop ändarna till en rosett.

8. Klipp och limma fast en mindre bit satinband runt mitten av rosetten.

9. Fäst rosetten på paketet med dubbelhäftande tejp eller lim.

10. Stoppa in ett kort eller en dekoration i fickan.

Ett knep som kommer att revolutionera presentinslagningar – se den enkla guiden för hur du gör ett paket med ficka! Taskupaketti on kuin tehty kuvalahjoille

En presentinslagning med ficka som gjord för fotopresenter

En fotopresent gjord av dina egna foton – som du får i denna fantastiska presentinslagning – gör överraskningen ännu mer personlig. Försök till exempel att göra en presentinslagning med ficka för fotoböcker. Vi har en rad olika mallar som kan hjälpa dig att föreviga din egen berättelse. För tips på hur du väljer rätt design, kolla in vår guide.

Det är också lätt att skapa en presentinslagning med ficka för till exempel en fotokalender eller ett fotopussel. Ett kort som sticker ut ur paketets ficka kan ge presenten en sista touch. Kolla in ifolors olika typer av fotokort här!

Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer