Kalender för 2024 med dina egna bilder

Årskalender 2024 med egna foton

En årskalender med dina egna foton är din bästa vän i vardagen. Den hjälper dig inte bara att minnas de dagar du tillbringar och de dagar som är viktiga, den ger dig också glädje med sina bilder varje dag året runt. I många kalendermallar kan du lägga till viktiga händelser och årsdagar för året redan när du gör beställningen.

En årskalender som passar alla smaker

Vilken typ av årskalender behöver du? Vill du göra plats för dina dagliga aktiviteter och anteckningar? Eller finns det behov av en kalender där bilderna är i fokus? Ta en titt på alternativen för att hitta årskalendern som passar just dig.

Årskalender

Denna affischliknande årskalender finns i tre storlekar: A3, A2 och A1. Årskalendern är tryckt på matt papper av hög kvalitet och färdiga mallar gör det enkelt att beställa.

Väggkalender

Väggkalendern är en av våra mest populära modeller. Kalendern är tryckt på högkvalitativt papper och finns i en mängd olika mönster och färger, så att du kan anpassa den precis som du vill ha den. Du kan lägga till 1-12 bilder per kalendermånad. Väggkalendern har också gott om plats för egna anteckningar.

Månadskalender

Denna modell är också en favorit hos våra kunder. Du kan välja en snygg månadskalender i svart eller vitt. I den här kalendern kan du lägga till ett foto för varje månad och det finns gott om plats för anteckningar. När året är slut kan du klippa ut bilderna och behålla dem som minne.

Tips!

Prova att skapa en kalender med vårt kostnadsfria Designer-program där du kan skapa kreativa collage av dina foton. Du kan exempelvis använda dina bilder som bakgrund för både ett kalenderrutnät och bilder där "bild på bild" skapar en personlig ram för ditt foto.

Familjekalender

Om du vill att din årskalender ska samla alla familjens händelser ska du välja familjekalendern. Den inkluderar aktiviteter för upp till fem familjemedlemmar: arbete, möten, skola, fritidsintressen och fester. På ett ögonblick kan du se vem som har tid att handla på måndag och vem som har bäst tid att skjutsa sitt barn till aktiviteterna på onsdag. Som kontrast till den hektiska vardagen är det också bra att uppmärksamma de kvällar då ni tillbringar tid tillsammans som familj.

Panoramakalender

För en visuell upplevelse vid morgonkaffet eller vid skrivbordet, välj en panoramakalender. Allt handlar om bilderna. Den 60 cm breda panoramakalendern är ett utmärkt sätt att visa upp dina mest fantastiska bilder exempelvis från en resa eller en vandring i naturen.

Kökskalender

En kökskalender som passar även i de minsta utrymmena ger glädje och användbarhet i en praktisk storlek: du kan också illustrera dina favoritminnen med denna kalender, och den har gott om plats för anteckningar – trots sin bredd på endast 15 cm. En riktigt kompakt assistent för tidsplanering!

Bordskalender med träblock

Om du inte har så mycket väggyta att tillgå är en bordskalender ett alternativ. Denna modell är idealisk för kontoret. Ett annat vackert tillskott till din inredning är en liten bordskalender med träblock, som kan beställas med eller utan träblock.

Idéer för att illustrera din årskalender

När du har hittat rätt årskalender för dina behov är det dags att fundera över illustrationerna. Här är några idéer – välj en, kombinera flera eller hitta på något eget!

  • Semester- och resefoton
  • Husdjur
  • Landskap och natur
  • Bild från varje månad under föregående år
  • Familjemedlemmar och släktingar – vem har årsdag i januari och vem firar födelsedag i juli?

Vanliga frågor om årskalendrar

Vilket material är kalendrarna gjorda av?

Våra kalendrar tillverkas huvudsakligen av högkvalitativt 250 g/m² papper. Panoramakalendrar trycks på ett tjockare papper på 270 g/m². Vi trycker även årskalendrar på tjockare papper 230-290 g/m² och bordskalender med träblock på papper 290 g/m². Våra kalendrar har en matt yta, men du kan också välja blanka sidor istället för silkesmatt för väggkalendern, panoramakalendern och bordskalendern. Kalenderns spiral är av metall.

Finns det plats för personliga anteckningar i kalendern?

Du kan skriva på det matta papperet i alla kalendrar med en penna, men följande kalendrar har mer utrymme för att skriva:

Stående väggkalender
Månadskalender
Familjekalender
Kökskalender

Var tillverkas kalendrarna?

Från och med sommaren 2023 kommer alla kalendrar att tillverkas i vår fabrik i Kreuzlingen i Schweiz med hjälp av modernt digitaltryck.

Vad är skillnaden mellan kalendrar som designas online och de som designas i Designer-programmet?

Du får lite mer flexibilitet när du utformar en kalender med Designer-programmet. Kalendermallarna är färdiga att användas för alla officiella svenska helgdagar, men du kan också lägga till personliga händelser eller text i månadskalendern, till exempel i rutan för den dag du väljer. Beroende på din version av Designer (Mac / Windows) hittar du funktionen på olika ställen. Med Designer kan du också lägga till fina små illustrationer inuti kalenderrutan, t.ex. en present på födelsedagen.

Läs mer