Ramfoto

Letar du efter en present till en student eller en nyexaminerad?

Här är 3 bra tips

Sommaren är en tid för fester. Letar du efter den perfekta presenten till en ungdom? Här är de bästa idéerna för studenten, examen och konfirmationen.
 

Det är snart dags för sommarfester när glada studenter, nyexaminerade och de som konfirmerar sig firar sina prestationer. Men vilken typ av examens- eller konfirmationspresent vill unga ha idag? Titta på videon för att få tips på presenter som passar denna viktiga dag.

Då och nu – ramfoto med två bilder

Ge en student som tar examen eller en konfirmand ett bestående minne som kombinerar två tidsepoker. En kombination av foton från då och nu är trendiga på sociala medier – men de fungerar ännu bättre i ett ramfoto!

För att skapa ett ramfoto med två tidsperioder behöver du två foton av personen i fråga – ett som visar det förflutna och ett som visar nuet. Placera dem sida vid sida och skapa ett ramfoto som du ger bort i present. Det är enkelt att skapa denna typ av fotopresent med vårt redigeringsprogram genom att välja "Fritt antal foton" i layoutalternativen. Det är också möjligt att lägga till text till bilderna.

Det finns ingen anledning att köpa en separat ram till presenten, eftersom ramfotot är en praktisk kombination av bild och ram. Bilderna är tryckta på en träfiberskiva och kan enkelt ställas fram med hjälp av det medföljande stativet. Den reptåliga, glansiga ytan gör den till en mycket iögonfallande present. Finns i tre storlekar.

Ett roligt sätt att ge pengar som present mellan korten

Ett roligt sätt att ge pengar som present mellan korten

En typisk present till en ung man eller kvinna är en blomma och en sedel i ett kuvert – en klassisk present för både till jul och konfirmationen. En pengagåva är ofta önskvärd – men något opersonlig. Varför inte ge pengar som present mellan ett roligt kort? Gör en liten klämma av papper med en rosett i mitten som du fäster på ett kort. På så sätt blir pengagåvan som en liten presentask i sig själv!

Allt du behöver för att göra detta set är en sedel, kartong, sax och dubbelhäftande tejp (papperslim går också bra). I det här exemplet använde vi en 20-eurosedel.Titta på videon ovan och följ dessa instruktioner:

  • Klipp en remsa av kartong på ca 3 x 19 cm och placera sedeln i mitten av den.
  • Vik över- och underkanten av remsan mot mitten och klipp en V-form i båda ändarna för att bilda början på rosetten i mitten.
  • Med hjälp av en sax gör du två snitt mot mitten på samma höjd – ett på vänster och ett på höger kant av remsan. 
  • Vik ihop bandets ändar vid slitsarna och rosetten är färdig. Om du vill kan du runda av hörnen på rosetten. 

Både studenten och den som konfirmerats kommer att bli glada för presenten. Du kan också göra kortet minnesvärt. Ett kort gjort av fotoarkivets skatter är ett minnesvärt sätt att förmedla dina lyckönskningar. Kan du till exempel hitta ett foto från flera år sedan när skolan precis började? Eller ett foto av en ung skolflicka med sina skolböcker? Du kan också använda samma då-och-nu-idé som i ramfotot.

Slå in din present så att det passar till festens tema

Slå in din present så att det passar till festens tema

Det är alltid tillåtet att leka och använda din fantasi. Varför inte slå in presenten i en festlig klädsel som passar till temat? För en student kan du linda ett svart satinband runt presenten och ett vitt kuvert och sedan fästa ett gult fotoklistermärke på bandet för att få det att likna en studentmössa. Klistermärket hjälper kuvertet att sitta fast i paketet och ger den sista touchen.

Du kan göra fotoklistermärkena så personliga som du vill. Skriv till exempel ut ett gratulationsmeddelande eller en bild på den studenten på klistermärket. Det är lätt att lägga till text med den kostnadsfria programvaran Designer som du kan ladda ner till din dator. Designer känner också igen alla teckensnitt som du har laddat ner till din dator. Du kan använda någon av dina JPG-bilder som bakgrund på klistermärket. Du kan använda runda eller rektangulära klistermärken för att dekorera inte bara paket utan även kuvert och kort.

Läs mer