Fotobok för att minnas bröllopet

Fotobok för att minnas bröllopet

På bröllopsdagen tas ännu fler foton än på någon annan dag. Genom att samla bilderna i en fotobok kan du gå tillbaka till stämningen från din bröllopsdag om och om igen. Läs våra tips för en snygg bröllopsfotobok.

 

Det är mycket som ingår i bröllopsfotografering. Bilderna kan tas av en av bröllopsgästerna, men ofta är en professionell fotograf inblandad. Dokumentär bröllopsfotografering är en trend som gör det möjligt att fånga bröllopsdagens händelser även när paret gör sig redo. Många par vill också inkludera "First look"-bilder, som fångar deras första möte strax före ceremonin. Bilderna som tas under hela dagen berättar bröllopsdagens historia och skapar en röd tråd för bröllopsboken.

En snygg bröllopsbok är förvånansvärt lätt att göra. 1-4 bilder per sida räcker gott och väl, och du kan täcka en hel sida med en enda fantastisk bild. Det genomgående temat hålls enkelt och stilrent genom att upprepa några genomtänkta layoutmönster genom alla bokens sidor. Du kan inkludera precis så mycket text som du behöver – om du ens vill ha text – för en bild säger mer än tusen ord.

7 tips för en snygg bröllopsbok

Bröllopsbok: Fotobok Deluxe

1. Välj en stämningsfull bild för omslaget och kombinera den med text. Texten på framsidan kan vara era initialer, era fullständiga namn, ert nya gemensamma efternamn eller datumet för bröllopet. Du kan också lägga till text i slutet av boken.

2. Börja boken med en introduktionssida. En dikt om kärlek eller en bild på bröllopsinbjudan är en bra introduktion.

Bröllopsbok: Fotobok Deluxe

3. Kom ihåg närbilderna! Till exempel kan vigselringar fångas med hjälp av en bröllopsbukett. Blommor utgör en vacker bakgrund när kameran fokuserar på ringarna.

4. Lek med svartvita bilder. Välj till exempel ett färgfoto på ena sidan och fyll den andra sidan med en stämningsbild av samma plats – i svartvitt. Både färger och nyanser av grått upprepas elegant i alla våra fotoböcker. Den klassiska bokbindningen i Fotobok Deluxe uppnås med limbindning.

5. Använd de fantastiska helsidesbilderna som ett effektivt verktyg. I Fotobok Premium öppnas sidorna upp och du kan använda båda sidorna för en gruppbild från festen eller en bild på omgivningen.

Bröllopsminnen

6. Dela upp dagen. Du kan till exempel göra så här:

 • Bli redo med bruden
 • First look – när brudgummen ser bruden för första gången på bröllopsdagen
 • Kyrklig eller borgerlig vigsel
 • Bilder efter vigseln på innergården + gruppfoto
 • Bröllopsmottagning samt mat och dryck
 • Foton av paret – framför allt bröllopsfotot av det lyckliga brudparet
 • Programmet för bröllopsmottagningen
 • Porträttfoton av bröllopsgästerna
 • Resten av festen

7. Vilket foto till baksidan? Kanske en rolig och passande text? En som speglar glädjen över början på ert gemensamma äktenskap eller början på ett nytt äventyr? Det är det perfekta avslutet – så får bröllopsboken ett lyckligt slut!

Bröllopsportratt

Fotobok Premium för dina bästa bilder

Våra Premium-böcker ger dig möjlighet att placera bilden över hela sidan, eftersom bokens layflat-bindning inte skär av bilden i mitten. Äkta fotopapper ger liv och nyanser till skuggorna. En fotobok sätter guldkant på livets fester – för tips om hur man gör en fotobok för en speciell dag, klicka här.

En klassisk bröllopsbok berättar historien om bröllopsdagen. Andra fotoboksteman med bröllopstema:

 • En fotobok från möhippan eller svensexan kan vara en present från brudtärnorna till bruden eller från best man till brudgummen – även om det numera är ganska vanligt att mixa och matcha och inte begränsa till ett visst kön. Låter ordet "best man" för stereotypt? Vilken term skulle bäst beskriva era medhjälpare på bröllopet?
 • Resan till altaret – från planering till ja: Den här boken fångar känslan bakom kulisserna från provningen av brudklänningen till bröllopsdagens morgon, med bilder som förmedlar en känsla av förväntan – kanske till och med spänning. Boken är också ett underbart minne för alla som är med och hjälper till på den stora dagen.
 • Fotoboken om vår historia berättar om var allting började. På en bröllopsmottagning kommer den att underhålla gästerna mellan måltiderna och programmet.
 • Gästboken på bröllopet får en personlig touch när ni använder foton av bröllopsparet på omslaget och sidorna. Du kan också utforma din alldeles egna gästbok, till exempel som en Fotobok Spiral.
 • En bok med livsvisdomar som gåva till brudparet. Denna kan göras av en av parets föräldrar, en gudförälder eller nära vänner.
 • En smekmånad. Kanske den mest romantiska reseboken i världen, för att få er på humör och drömma om nya äventyr tillsammans.
Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer