Se leveranstider till jul »

 • Tips på julklappar till nära och kära som bor långt borta

  Tips på julklappar till nära och kära som bor långt borta

  Även vid stora avstånd så är de aldrig längre än en tanke bort. Vi vet att det inte är lätt att vara borta från sina nära och kära, och under julen blir den känslan bara värre. En släkting eller vän som bor utomlands finns i dina tankar och minnen och nu kan du göra dem extra glada genom att göra personliga julkort och fotopresenter av dina egna foton!

  Dela härliga minnen på ett personligt sätt

  Även när våra nära och kära inte är i närheten finns de alltid i våra tankar – och det är något som avståndet inte kan ändra på! Pandemin har lärt oss nya sätt att hålla kontakten, både via internet och telefon. Det kanske har blivit dags för nya jultraditioner – varför inte dricka glögg tillsammans på Messenger eller öppna julklappar på Teams? Det är dags att hitta nya sätt att att skapa ömsesidig glädje och underbar julstämning när vi inte kan vara på samma plats. Även om det är fantastiskt att man kan hålla kontakten virtuellt så är en mörk skärm det du ser när samtalet tar slut. Därför är ett rörande minne, ett kort eller en julklapp till en vän precis vad du behöver för att komma i julstämning. Det bästa sättet att skapa en känsla av närhet är att skicka en fotopresent med dina egna bilder, och som påminner om tid ni har tillbringat tillsammans och härliga minnen.

  Glöm inte att vara ute i god tid för att få dina klappar före jul

  Hur i all världen kan det komma sig att det alltid är en överraskning att julen kommer? Det lönar sig att planera, eftersom kort och julklappar till utlandet måste skickas i god tid för att de ska hinna komma fram.

  När du ska överraska dina nära och kära med personliga fotopresenter är det viktigt att du tar dig tid att planera och beställa produkterna. Vi rekommenderar att du beställer fotopresenter 4–9 dagar innan de ska skickas.

  Tips på julklappar för vänner och släktingar utomlands

  Vilken typ av julklappar ska du skicka till vänner och släktingar? Gåvor där du verkligen har tagit dig tid att tänka på mottagaren. Det kan till exempel vara varma ullstrumpor eller fotoböcker. Låter det för vanligt och tråkigt? Vi håller inte med – fotopresenter är personliga och unika, och du skapar de själv med dina egna foton.

  Vi har samlat några tips på julklappar och produkter som du kan designa så att de blir unika och personliga.

  Fotopussel

  Ett natur- eller familjefoto som pussel, tavla eller poster

  När man bor utomlands kan man sakna mycket: en vit jul, de ljusa sommarnätterna i sommarstugan eller den svenska naturen. Välj ett bra naturfoto och gör en fin fotoposter, tavla eller ett pussel av det. Det finns många alternativ och olika storlekar: från minitavlor till stora dekorativa tavlor eller till och med fotoposter med klistermärken. För de lugna stunderna under julen är ett gammaldags pussel precis vad du behöver, men den här gången är det gjort av ditt eget foto. Denna populära julklapp finns i olika storlekar med 50–1500 bitar.

  Fotobok

  En fotobok är en present som man tar fram om och om igen

  Samla bilder av minnen, festligheter och resor ni har gjort tillsammans i en fotobok med fina bildtexter. En fotobok är en gåva som du har kvar länge, som väcker känslor och som du kommer att vilja ta fram till om och om igen för att kolla tillbaka på härliga minnen. Det är roligt att göra en fotobok – så se till att du har tillräckligt med tid när du ska välja bilder!

  Julkort

  Ett vackert julkort med dina egna bilder

  Inget slår ett fysiskt julkort med en noggrant utvald och betydelsefull bild! Ett julminne från förr, en bild av din familj eller ditt barn, ett favoritlandskap eller en fin stund i naturen – du bestämmer bilden och stämningen. Du kan skicka ditt julkort direkt från ifolor-appen och så skickar vi det till mottagaren per post – var som helst i världen!

  Fler idéer till fotopresenter

  En kalender med naturbilder eller familjefoton, en personlig mugg, glasunderlägg dekorerade med dina egna foton... Det finns mycket att välja mellan när det kommer till fotopresenter! 

  Läs mer