Personliga morsdagpresenter av egna bilder Personliga morsdagspresenter av egna bilder

Personliga Mors dag-presenter av egna bilder

Vi firar Mors dag 26.5.2024. Men vad skall man ge som present till mamma? En present gjord av egna bilder är ett speciellt sätt att tacka världens viktigaste mamma. Se våra presenttips till mamma, mormor och farmor, beställ enkelt online och överraska! Glöm inte stunderna.

Presentidéer till mamma

Favoritpresenten på Mors dag år efter år är en fotomugg. Bilden på muggen ger glädje till mammas morgon, inte bara på festdagen, utan varje dag.

En gåva utan jämförelse: en nyckelring gjord av din egen bild. Ett roligt sätt att alltid ha favoritpersonerna med sig vart mamma än går.

Överraska mamma med en t-shirt med just den bilden. En t-shirt av hög kvalitet i ekologisk bomull med Fairtrade-certifiering kommer att bli mammas favoritplagg på nolltid.

Ofta är det mamma som gör en fotobok till sina barn – tänk om du överraskade henne den här gången? Det är svårt att komma på en finare present.

Finns det någon bild som är särskilt kär för mamma? Beställ en färdig inramad poster från ifolor och ge den i present på Mors dag! En bild av något viktigt ger dagarna glädje.

Mer inspiration till Mors dag

Tre lysande presentidéer till mamma

Tänk om mammas paket innehöll överraskning efter överraskning? Dessa tre presentidéer är oöverträffade i genialitet – och kommer garanterat att älskas av mamma!

9 sätt att komma ihåg mormor eller farmor på Mors dag

Funderar du på ett sätt att göra mormor eller farmor glad på Mors dag? Svaret är närmare än du tror – det finns i din telefon.

Härliga morsdagspresenter från ditt barn

En morsdagspresent från ett barn kan göras med lite hjälp av en vuxen och ett hemmagjort kort eller present kommer garanterat att ge mamma ett leende på läpparna.

Så här kommer du igång

240x145_icon_1

Välj bilderVälj bilder från kameran, mobilen och molntjänsten och samla dem på ett ställe.

240x145_icon_2

Välj produkt Designa din produkt med Designer-programmet, ifolor-appen eller online. Välj bara produkt och mall.

240x145_icon_3

Skicka ordern Lägg fotoprodukten i varukorgen och gör beställningen.

240x145_icon_4

Beundra slutresultatet Vi skickar din fotoprodukt till dig inom några dagar.

Mors dag: bra att veta

Varifrån kommer traditionen att fira Mors dag?

Mors dag firas över hela världen, men dess rötter finns i USA. Det första ”officiella” morsdagsfirandet hölls i Philadelphia år 1908 och några år senare 1914 förklarade USA:s president Woodrow Wilson Mors dag som en nationell helgdag.

Mors dag är en högtid då barnen firar sina mammor. Även om Mors dag är inte en allmänn flaggdag i Sverige, förekommer flaggning ofta.

Mors dag firades första gången i Sverige år 1919 på Cecilia Bååth-Holmbergs initiativ. Ett år senare gav Kommitterade för mors dag ut en skrift med råd om hur man kunde fira Mors dag, men det var först efter flera årtionden senare som Mors dag uppmärksammades i en större omfattning.

När firar man Mors dag?

Mors dag firas den 26.5.2024, alltså den sista söndagen i maj.

Visste du att Mors dag firas på olika datum i olika delar av världen? I t.ex. Norge firas det den andra söndagen i februari, i Frankrike den sista söndagen i maj och i Storbritannien i mars. I Finland och Danmark firas Morsdag två veckor tidigare än i Sverige, alltså den andra söndagen i maj.

Källor: Studio55.fi, Wikipedia.

Vilket är det populäraste Mors dag-kortet?

Mors dag-kort gjorda av egna foton har blivit allt mer vanliga varje år. Pappa och barnen beställer gratulationskort till mamma ofta med bilder av barnen eller av gemensamma stunder tillsammans med hela familjen. Mammor beställer Mors dag-kort till mormor, alltså till sin egen mamma, och då ser man kort med bilder på barnen eller en bild från det senaste besöket hos mormor.

Det populäraste morsdagskortet är Blomram.

När måste man beställa morsdagspresenter från ifolor?