En unik skål som tackpresent till en lärare

Vad kan man ge en lärare?

Här får du 3 perfekta idéer!

I slutet av skolåret, både för de lite äldre barnen i skolan eller de mindre i förskolan, är det trevligt att skämma bort de vuxna som är viktiga för ditt barn. Ta del av våra tips för att hitta den perfekta presenten till en lärare.

 

När sommarlovet står för dörren vill många tacka och skämma bort de vuxna i sitt barns liv – oavsett om de är de i skolan, förskolan eller idrottsklubben. Men vad ska man ge till en lärare eller tränare som gör ett otroligt värdefullt jobb? Även om det inte är obligatoriskt, värmer en liten gest av tacksamhet alltid hjärtat. Titta på videon nedan för att få våra bästa tips för att göra något extra för en viktig person i ditt barns liv.

En unik skål som tackpresent till en lärare

Praktiska presenter är alltid ett säkert val. Lägg till något unikt till presenten för att se till att den blir svår att glömma. En skål med en meningsfull bild på är till exempel en minnesvärd present. På skålen kan det vara en bild av lärarens favoritlandskap, ett foto på eleverna tillsammans, en bild på lärarens favorithobby eller till och med ett uppmuntrande råd från tränaren.

Skålen är en fin present i sig själv, men du kan också fylla den med godis eller plantera små växter. Välj en växt som är lätt att sköta och som klarar av lärarens hektiska vardag. Små suckulenter och kaktusar kräver till exempel lite vattning och har rätt storlek för att planteras i en skål. Du kan också lägga med en bevattningsguide för att göra det så enkelt som möjligt att ta hand om växten.

Om du vill lägga till en rolig detalj till din växtpresent kan du placera en hälsning i jorden där det står "Tack för att du hjälper mig att växa" eller "Thanks for helping me grow ". För den dekorativa hälsningen behöver du fotoklistermärken och cocktailpinnar. Klistra två klistermärken runt cocktailpinnen och du är klar! Du kan göra klistermärkena personliga på vilket sätt du vill. Om du vill lägga till text på fotoklistermärkena kan du göra det med den kostnadsfria programvaran Designer.

Fotoklistermärken gör presenten till något utöver det vanliga

Fotoklistermärken gör presenten till något utöver det vanliga

Hemmagjorda presenter är alltid ett nöje att få. Du kan önska din lärare en glad sommar med hembakade kakor eller hemlagade sötsaker. Smältande fudge är ett utmärkt val när du inte har så mycket tid för att baka.

Lägg dina sötsaker i en vacker burk och gör presenten komplett med ett fotoklistermärke. På klistermärket kan du föreviga en bild på personen som ger presenten, mottagaren eller varför inte båda? Det är också en bra idé att inkludera en ingrediensförteckning med presenter som innehåller mat – i händelse av allergier.

Förutom godsaker kan du också skämma bort din lärare med andra saker som du har gjort själv. Ullstrumpor och fotsalt kommer garanterat att värma mottagarens hjärta. Tvättvinäger är också en härlig och billig DIY-present till läraren.

Tacka din lärare med ett personligt kort

Tacka din lärare med ett personligt kort

Det viktigaste sättet att komma ihåg din lärare är att uttrycka din tacksamhet. Den bästa presenten till en lärare är att säga tack och önska honom eller henne en trevlig sommar. Du kan också göra det skriftligt med ett kort som är gjort av en egen bild. Ett personligt kort kommer att bli ett härligt minne att komma tillbaka till och säkert förvaras i en låda med andra minnen. För att få läraren att le stort kan du ta en bild på skolbarnen som solar med solglasögon på och lägga till en rimmande bildtext: "Less teaching - more beaching".

Vackra ord skrivna på kortet med ditt fotografi kommer att göra kortet komplett. Börja kortet med att tacka läraren för undervisningen och det hårda arbete den här terminen. Du kan till exempel skriva "Tack för allt du har gjort för mig i år" eller "Tack för att du är en tålmodig och stöttande lärare". Du kan också använda kortet för att berätta vilka viktiga saker du har lärt dig under skolåret.

Läs mer