Kollagetavla till pappa

Presentidé:
Ett kollage med gemensamma ögonblick

av ifolor,

Är du ute efter en personlig gåva till fars eller mors dag som får hjärtat att smälta? Här är en presentidé som garanterat går hem: ett kollage med din mammas eller pappas favoritögonblick.

Så här gör du ett kollage:

Den här tavlan är designad med Designer, samma program som används för att göra fotoböcker. Detta mångsidiga verktyg finns nu tillgängligt även till andra fotoprodukter, inklusive dekorativa kollagetavlor. Om du inte redan har Designer på din dator kan du installera den här. 

1. Ramen på bilden är en metalltavla på 30x30 cm

2. Ändra storlek genom att dra i hörnet samtidigt som du håller ned SHIFT-tangenten. På så vis förblir bilden kvadratisk även om du ändrar storlek. 

3. Du kan kopiera en bild genom att klicka på Ctrl+C, därefter klistrar du in den genom att använda dig av Ctrl+V. På så vis kan du flytta den till rätt plats. Med hjälpikonen kan du anpassa den till den andra bilden.

Hur du skapar en collagetavla i Designer.

4. Lägg till fler bilder 

5. Lägg till en textruta i mitten och skriv in den önskade texten. Välj font.

Välj bilder till ditt kollage i ifolor Designer.

6. Addera ytterligare plats för text och lägg till ett hjärta genom att trycka på ALT+3. Välj den färg du vill ha på hjärtat. Du kan också kopiera hjärtdesignen här: ♥

7. Om du önskar en svartvit tavla klickar du på bilden och väljer Retroeffekter > Gråskala.

Hur du skapar en kollagetavla i ifolor Designer.

När du har designat tavlan som du vill ha den, lägger du den i din varukorg och går vidare till kassan. Om du ska ge bort tavlan i present och inte vill att mottagaren upptäcker det kan du t.ex. få den levererad till din jobbadress.

Läs mer