Fotobok om hunds liv

Fotoboken om mitt liv som hund

Det blir lätt flera hundra bilder av ditt keldjur i mobilen. Genom att samla alla bilder till en fotobok säkerställer du att bilderna lever kvar och inte glöms i mobilen. Du kan göra skojiga storyn om din hundvän och den väcker liv i härliga stunder under åren som gått. Läs våra tips till hur du gör en intressant story om ditt keldjur.

6 tips till hur du gör en fotobok om ditt keldjur

Tips 1: Kom på en röd tråd till din hundbok. Du kan t.ex. dela upp dina bilder i förr och nu – i olika årstider. Då får du en intressant aspekt över hur ditt liv är med hunden i vardagen.

Text på boksida
Till denna årsbok har vi lagt till text till varje sida som löpande för storyn vidare.

TILLÄGGSTIPS: Du kan också göra en kalender över bilderna i årsboken, som gåva eller till dig själv. Välj bästa bilden för varje månad och gör den till månadens bild.

Tips 2: Välj de bilder som är de viktigaste för dig eller där hunden är extremt fotografisk. Den behöver inte alltid titta rakt in i kameran. Det kan vara en detaljbild – t.ex. nosspetsen eller tassen. Du kan också välja litet mer otydliga bilder där stämningen är på topp.

Fotokollage på bokuppslag

Tips 3: Lägg alla bilder du vill ha i boken i en fil. Fotoboken blir då snabbare klar. Om du sedan bestämmer dig för att även göra en kalender till grannen eller hundens gudmor gör du den blixtsnabbt med detsamma eller senare.

Tips 4: Har du en bild som du tycker att är absolut bäst? Rent tekniskt blir bilderna väldigt fina om de täcker hela sidor i boken. Av små bilder kan du göra kollage.

Helbild på hund

Tips 5: Inte bara bilder på djuret. Fyll i uppslag med bilder på vyer där ni gått era turer, kompisar ni mött och lekt med under åren och på detaljer som hundvännen kanske fäst stor uppmärksamhet vid.

Fotobok uppslag: skogstur

Läs mer