Underbara bröllopsinbjudningar

Underbara bröllopsinbjudningar

– 5 olika stilar

Är det dags att planera inbjudningskort till bröllopet? Bara stilen på ditt Save the date-kort kan ge en uppfattning om vilken typ av fest som väntar. Samma tema kan fortsätta på inbjudningskort, programkort, menykort, placeringskort och tackkort. Vi hjälper dig att skapa ett sammanhängande tema – du kan använda dessa idéer för att skapa dina egna bröllopskort.

Inbjudningskort som avspeglar temat på er stora dag

När inbjudningarna är som bäst ger de gästerna all information de behöver, och vackra inbjudningar skapar underbara minnen. När du gör inbjudan är det värt att tänka på vilken stämning du vill ha på ditt bröllop. Om inbjudningskortet är utsmyckad med festliga bilder, men lokalen är väldigt enkel och klädkoden är mer avslappnad, så kan stilen på kortet vara missvisande. Det finns därför en tumregel: inbjudningar, dekorationer och annat tillbehör ska följa samma tema som bröllopet. Vi har många olika stilar och kortmallar som hjälper dig att skapa rätt stämning.

Några generella riktlinjer för inbjudningskort till bröllop:

• Gör den formella inbjudan mer omfattande än ett Save the date-kort och inkludera den mest relevanta informationen: tidpunkt, ankomstanvisningar, klädkod, eventuella presentönskemål, RSVP och om inbjudan även är för barn.

• Välj bilder och ett typsnitt som passar din stil. Du kan markera saker som behöver uppmärksammas i texten, men styckeindelningen ska räcka för att förstå informationen.

• Om du vill ha en handgjord känsla på dina tryckta kort kan du göra det med en liten extra detalj – till exempel lägga till ett sidenband runt kortet.

• Beställ tillräckligt många kort. Att ha några extra kort är bra om du skriver text för hand på korten. Det kan hända att du råkar skriva något annat än det du hade tänkt dig (oroa dig inte, det händer oss alla ibland).

När ska jag skicka ut mina bröllopsinbjudningar?

• Den bästa tiden för att skicka ut bröllopsinbjudningar är cirka 2 månader före bröllopet.

• Tackkort skickas vanligtvis när bilderna som togs på bröllopsdagen har kommit fram.

Fem olika kortidéer

Romantiska bröllopskort

1. Romantiska bröllopskort

Romantiska kort är ett utmärkt sätt att bli lite extra romantisk. Intimiteten mellan er två är superromantisk i sig själv! Du kan lägga till lite extra glitter med små detaljer: en mönstrad mall och ett vackert typsnitt.

Kort med rosmönster

Tips!

Vi har förberett en härlig rosengrafik för dig, som du kan ladda ner gratis här. Spara bilderna på din dator och använd dem på korten som vilken annan bild som helst. Du kan till exempel använda den vitbaserade blomsterbilden för att göra dina placeringskort. Det enklaste sättet att genomföra den här kortidén i klassiska fotokort är att använda ifolors kostnadsfria Designer-programvara. Du kan använda en sax för att klippa ut ett lämpligt antal placeringskort från det vertikala kortet.

Svartvita bröllopskort

2. Svartvita bröllopskort

Svartvita foton i en grå ton är snygga och passar bra till bröllopskort. Du kan använda en bild på er två på inbjudan med era namn under, ordet "Inbjudan" eller bröllopsdatumet. Faktum är att alla våra typer av kort, till exempel våra klassiska vikta kort som också levereras med vita kuvert, passar bra för en modern svartvit stil.

Vintageinspirerade bröllopskort

3. Vintageinspirerade bröllopskort

Ge dina bröllopskort en personlig vintagekänsla med foton i mjuka toner och en harmonisk färgskala. De kvadratiska vikta korten är tryckta på vackert pärlskimrande specialpapper som går i off-white. Många av våra färdiga mallar lämpar sig för vintagekort, men du kan också skapa en retrokänsla med lite egna detaljer – till exempel genom att linda jutegarn runt kortet, vilket gör att du kan lägga till ett papper inuti kortet, till exempel för ankomstinstruktioner.

Festliga bröllopskort

4. Festliga bröllopskort

Ofta måste både det kyrkliga bröllopet och lokalen bokas mycket tidigt. Om du vet var bröllopet ska hållas kan du ta en bild av till exempel fasaden på byggnaden. Ett kollage är en festlig touch. Du kan plocka ut detaljer från ringarna och sätta ihop en visuellt slående samling av närbilder och distansbilder. Om du inte kan hitta ett kort som motsvarar din idé ger ifolor Designer dig den största friheten att utforma dina egna inbjudningskort.

Bröllopskort med egna bilder

5. Bröllopskort med egna bilder

Alla brudpar vill ha ett bröllop som ser ut och känns som dem själva. Det är värt att lägga lite tanke på dina inbjudningskort – men det behöver inte vara svårt. En bild kan vara hela poängen med kortet. Tänk tillsammans på vilken typ av foton som speglar ert förhållande och ordna en fotografering så att ni får bilder till alla kort för bröllopet. Förutom korten kan ni också använda fotona för att dekorera lokalen – för idéer om att dekorera festlokalen, klicka här.

Vad ska ni skriva på era bröllopskort?

Här kan du citera en dikt på inbjudningskortet till bröllopet:

Kom och fira med oss, utbringa en skål för brudparet.

Kom och bevittna de löften vi ger varandra.

Silver i vårt hår, men det gör oss inte gamla. Så kom och fira och skåla med oss.

Livet är en stor lycka,
När två människor kan vara tillsammans
Du kan öppna ditt hjärta för en annan
Och tro på alla hemligheter som du vet
Ni kan hålla varandra i era armar
Och vandra på kärlekens väg

”Kärleken består inte i att man tittar på varandra utan på att man tittar på något tillsammans.”
- Antoine de Saint-Exupéry

Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer