• Underbara kort till bröllopet – fem olika stilar

  Underbara kort till bröllopet

  – fem olika stilar

  Det lönar sig att lägga tid på att planera de olika korten som man behöver vid ett bröllop. Det börjar redan med temat och stilen på Save the date-kortet, där gästerna kan få en känsla av hur bröllopet kommer att bli. Samma känsla och stil ska naturligtvis fortsätta i inbjudningskorten, vigselprogrammet, meny- och placeringskorten samt tackkorten som skickas ut efter bröllopet.

  Korten ska spegla bröllopet

  Det är viktigt att budskapet stämmer överens med verkligheten. Om stilen på bröllopsinbjudan är väldigt avslappnad är det lätt för gästerna att tro att det är så bröllopet kommer att bli. Om inte en klädkod står angiven kan det vara svårt för gästerna att veta hur finklädda de ska vara och detta kan bli ett problem när de kommer fram och ser hur elegant lokalen är och att brudparet är uppklädda till tänderna. Det finns därför en tumregel: inbjudningar, dekorationer och annat tillbehör ska följa samma tema som bröllopet.

  Vi har planerat kort som passar fem olika bröllopsteman. Här finns tre tips som gäller för alla stilar:

  • Inbjudningskortet till bröllopet ska vara lite mer pampigt än Save the date-kortet. 
  • Använd bara två olika typsnitt och undvik för många kursiva eller feta stilar för ett harmoniskt och stilrent helhetsintryck. 
  • Det är enkelt att ge dina kort en handgjord känsla. Lägg till ett sidenband, en liten rosett eller dekoration som passar temat för ett fint slutresultat! 

  Välj en stil som passar dig!

  1. Romantiska kort

  Romantiska kort ska vara gulliga – och vad blir mer romantiskt än en bild på er två? Gör kortet extra gulligt med fina detaljer, som till exempel ett hjärta eller ett vackert typsnitt.

  Tips

  Vi har skapat ett vackert rosmönster som du kan ladda ner till din dator. Ladda ner rosmönstret här. Spara bilderna på din dator och använd dem på dina kort – på samma sätt som vilken bild som helst!

  Tips: En bild med blommor på en vit bakgrund passar riktigt bra i hörnet på ett placeringskort.

  2. Moderna, svartvita kort

  Svart och vitt är en stilig kombination som passar utmärkt till inbjudningskort, speciellt om bröllopstemat är modernt och minimalistiskt. Ha ett foto på er två på framsidan och era namn, ”Inbjudan” eller datum under det. Det är även väldigt fint att ha en vacker dikt på framsidan.

  Alla våra glanslackade kort passar bra till svartvit stil, ta en titt på våra klassiska vikta kort. Kvadratiska vikta kort är däremot tryckta på specialpapper med ett fint pärlskimmer.

  3. Kort i vintagestil

  Ge dina kort en vintagekänsla! Använd bilder där brudparet har kläder och frisyrer som passar temat, och då kan klädvalet även förmedla klädkoden på bröllopet. Bilderna har redigerats med en något mjukare ton för att ge dem en vintagekänsla.

  För inbjudningskort i vintagestil kan du använda en av våra färdiga kortmallar som du finner på vår webbplats, till exempel ’Duvor’. Mallen finns till de flesta av våra kortmallar. Med Designer-programmet skapar du kort som passar till ert tema och er stil.

  4. Festliga kort

  Vill du dela de bästa bilderna från bröllopsdagen med dina gäster? Skapa ett tackkort med ett kollage av bilder från bröllopsdagen. För att skapa ett harmoniskt helhetsintryck kan du också använda bilder på ringar eller dekorationer samt både närbilder och foton som är tagna på avstånd.

  5. Kort med egna bilder

  Alla brudpar vill att deras bröllop speglar just deras stil. Det är viktigt att lägga tid på planering av korten till bröllopet, men det behöver inte vara svårt. Bilden kan vara hela poängen med kortet och ni kan tillsammans tänka ut vilka bilder ni ska ta och vilka som speglar ert förhållande bäst. På det sättet får ni även material till alla kort till bröllopet. Bilderna kan dessutom användas för att dekorera festlokalen.

  Designa och beställ dina egna kort till bröllopet!

  Läs mer