Organisera en fotosession för att ta fantastiska bilder på mamma och familjen!

Vill du skapa en oförglömlig Mors dag?

Organisera en fotosession för att ta fantastiska bilder på mamma och familjen!

Vet du vad förvånansvärt många mammor verkligen uppskattar? Fina bilder av dem själva och deras nära och kära! Den bästa idén för Mors dag är att ge en fotosession i present till mamma, mormor, farmor eller annan viktig modersfigur. Din mamma kommer bli mycket glad för både de lyckade bilderna och den trevliga tiden spenderad tillsammans. Efteråt kan bilderna göras om till vackra tavlor, posters och andra fina saker till hemmet. Se våra tips för den perfekta presenten!

På Mors dag är det härligt att umgås med nära och kära, planera den kommande sommaren och äta tårta. Gör dagen minnesvärd genom att organisera en fotosession som en gåva till din mamma, mormor eller farmor! En professionell fotograf är en bra investering om din budget tillåter det. Men du kan även ta bra bilder själv eller be en vän som är kunnig inom fotografering att hjälpa till.

Tips! Om du inte har tid att ordna en fotosession till Mors dag kan du ge gåvan i efterhand och boka in en tid tillsammans. Denna fantastiska upplevelse kan också bokas till sommaren!

Hur tar man bra porträttbilder?

Det är en bra idé att fundera över syftet med dina bilder i förväg. Tar vi seriösa porträtt eller mer avslappnade bilder? Vad är det bästa sättet att framhäva mammas personlighet i bilder? Ska mamman bli fotograferad tillsammans med sin älskade hund, en självgjord keramikpryl eller sin motorcykel? Det är också en bra idé att välja ett par olika outfits för fotograferingen.

Planera också i förväg om bara mamma ska fotograferas eller om hela familjen ska delta.

Tålamod, gott humör och kärlek gör fotosessionen till en succé!

Att bli fotograferad är inte lätt för alla. Mormor kanske är blygsam eller mamma är stressad, så det är viktigt att du håller dig lugn och bibehåller det goda humöret. Det är en fantastisk gåva och ett tecken på tacksamhet till din modersfigur. Se till att ni har gott om tid, goda snacks och en avslappnad stämning bland de som fotograferas. Det är kul att titta på testbilder tillsammans och sedan gå vidare till att ta ännu bättre bilder.

Var ska bilderna tas?

Miljön återspeglar en persons personlighet. När du fotograferar hemma är det viktigaste att ha en neutral och lugn bakgrund. Det är en bra idé att flytta på färgglada gardiner och annat under fotograferingen.

Utomhus i naturen finns det mer utrymme och bilderna blir fantastiska! Mammas favoritplats kan vara i trädgården, på stugan eller vid vattnet. Finns det någon plats som väcker speciella minnen? Ta bilderna där!

Fotoposter

I bilder är belysningen viktig

Naturligt ljus är det bästa ljuset. Solen som skiner från en klar himmel ger bilderna kontrast och skuggor, medan bilderna blir mer naturliga när vädret är molnigt. Ljusets riktning är också viktig: ljus som träffar motivet i en vinkel ger djup.

Inne är det också bra att använda sig av naturligt ljus, till exempel från fönster eller balkongen. Du kan förbättra kontrast och ljusstyrka genom att justera inställningar på din kamera eller telefon.

Vad för fina saker kan man göra med bilderna?

När du har tagit bilderna ska du naturligtvis göra något fint av dem och visa upp dem hemma. Inred hemmet med en varm och personlig touch med hjälp av en mängd olika tavlor:

  • En kärleksfull canvas-tavla på mamma eller familjen lyser upp ett helt rum. Våra populära canvas-tavlor är av hög kvalitet och redo att hängas upp. De finns i en rad olika storlekar, från de minsta 20 x 30 cm till de största 75 x 100 cm.
  • Ett modernt och billigt val för bra familjefoton är att göra fotoposters. För att göra posters mer eleganta kan du även köpa en ram eller posterhängare.
Tålamod, gott humör och kärlek gör fotosessionen till en succé!

Andra fina saker med dina egna foton att ge som gåva till mamma:

  • Att dricka ur en fotomugg innebär att du alltid kan hålla dina kära nära dig
  • Ett pussel med bild på familjen är roligt att lägga.
  • I en metallbox med eget foto kan du förvara både speciella skatter och mer vardagliga föremål.
  • En fotopostersticker på mamma, mormor eller farmor lyser upp rummet och är lätt att ta bort utan att lämna några spår.

Läs mer