Nya idéer för festen

Nya idéer för festen - så här organiserar du en minnesvärd fest

Genom att investera i detaljer och aktiviteter kommer du att organisera en fest som kommer att bli ihågkommen länge.

Letar du efter nya idéer för din fest? Bra, du är på rätt plats. Även små saker kan göra en fest minnesvärd och huvudpersonens dag speciell. Oavsett om du ska anordna en födelsedagsfest, konfirmation, skolavslutning eller ett bröllop kommer de här tipsen att hjälpa dig.

Gissa åldern-spelet kombinerar skoj, minnen och skratt ideer_for_festen_ifolor_guess_the_age_game_Mobile

1. Gissa åldern-spelet kombinerar skoj, minnen och skratt

Roliga och underhållande aktiviteter bidrar alltid till feststämningen. Ett bra sätt att muntra upp festen är att organisera ett spel där gästerna har i uppgift att gissa huvudpersonens ålder på olika bilder. Gissa åldern-spelet är enkelt men underhållande, och det är perfekt för vilken fest som helst.

Välj och ta retrobilder från olika stadier av huvudpersonens liv och numrera dem. Du kan markera siffrorna i det tomma utrymmet längst ner på retrobilderna. Alternativt kan du låta göra klistermärken med siffror eller bokstäver som du fäster på bilderna. För att verkligen imponera kan du designa dina egna gissningskort för spelet. För ett spektakulärt gissningskort kan du till exempel göra ett klassiskt fotokort och gästerna kan skriva sina svar på baksidan av kortet.

2. Lägg till ett wow-element till tårtan

Ingen fest utan tårta! Vad sägs om att lägga till ett wow-element till din tårta genom att designa din egen tårtdekoration för huvudpersonen?

Du kan skapa en enkel tårtdekoration genom att fästa fotoklistermärket runt två cocktailpinnar. På fotoetiketterna kan du till exempel skriva ut en bild av huvudpersonen eller text som matchar temat för firandet. Dekorationen gjord av fotoklistermärken gör tårtan till mittpunkten på festbordet och kommer garanterat att imponera.

3. Implementera ett fotokollage av festens huvudperson

Ett bra sätt att fira personen är att skapa ett fotokollage som visar de olika stadierna i personens liv och viktiga stunder. Dessa bilder kan innehålla barndomsminnen, ungdomsäventyr, samt prestationer i vuxen ålder. Du kan också be släktingar och vänner att dela med sig av sina foton, så att du får en omfattande samling av personens liv. När ni har valt ut bilderna, gör en fotoposter av dem och häng upp postern i festlokalen så att alla kan se den. Efter festligheterna kan huvudpersonen behålla fotopostern som ett minne från festen.

En vacker bukett blommor gör intryck på middagsbordet ideer_for_festen_ifolor_guess_the_age_game_Mobile

4. En vacker bukett blommor gör intryck på middagsbordet

Hur får man en bukett blommor på festbordet att se ännu mer spektakulär ut? Genom att dekorera buketten med en bild på festens huvudperson, förstås. Det är enkelt att göra detta genom kvadratiska bilder av personen och fästa den bästa bilden på en lång grillpinne. Genom att välja en bukett av personens favoritblommor eller nyanser av färg kommer du att göra det ännu mer personligt.

Meningsfulla bilder kan också användas för att dekorera en festsal på många andra sätt. Du kan till exempel använda bilderna för att skapa en spektakulär vimpel eller placera inramade bilder av festens gäster på borden. Låt kreativiteten blomstra!

Läs mer