• Fotokollage på väggen

  Inredningstips: Feriefoton med flärd!

  Familjeferien i Italien sparades i bilder som blev till ett stiligt och färggrant kollage i kontoret. Nu kan du återvända till semesterstämningen mitt i vardagssysslorna! Se även andra inspirerande tips till inredning med semesterbilder.

  Två veckor i Italien vid Adriatiska havet på stranden i en liten idyllisk by. Vila, simning, glass. Italiens lugna livsstil sparades i bilder som blev till ett stiligt och färgglatt kollage på den vita väggen i kontoret. Oj om man ändå kunde återvända till semesterstämningen senare. Det kan du – med hjälp av bilderna!

  Kollaget av bilder över 27 stunder skapar semesterstämning mitt i vardagssysslorna. Låt blicken sväpa över kollaget mitt i vardagens sysslor eller låt den dröja kvar en längre stund. Italiens tidiga morgnar och solen som stiger är fotografens drömstunder. Om morgnarna och kvällarna är ljuset som vackrast, solen skiner lågt och skenet bryts i en mjuk vacker ton. På kvällen lönar det sig att göra en plåtningsutflykt till staden eller stranden, solen som plötsligt försvinner i horisonten ger ett vackert skimmer.

  Pröva även dessa tips till inredning med resebilder:

  Retrobilder upphängda

  Och bilderna som du tagit hemma under semestern är heller inte de fy skam, särskilt inte dem på alla vänner! En god vän är som sommaren – alltid lika välkommen. På retrobilderna kan du skriva med tuschpenna namn, orter och andra saker som hör till bilden. Retrobilder i ett snöre med knipor funkar säkert som glädjeelement i en studentlya och dessutom enkel att göra då det inte går att borra hål i väggen.

  Retrobilder upphängda

  Canvas-tavla med semesterstäming

  Många längtar säkert efter lugn och ro då vardagen håller på att köra över en med ångvält. Om du har ett blickfång i köket utöver den vanliga oordningen, kanske en bild på ditt favoritlandskap, får du sinnesfrid i vardagen åtminstone för ett ögonblick. Landskapet väcker minnen och bildens fina färger skapar stäming i hemmet. Landskapsbilden lämpar sig för en canvas-tavla med matt yta. Tavlans storlek på bilden är 60 x 80 cm.

  Canvas-taulu med semersterstäming

  Metalltavla på resans finaste vy

  Just den semesterresan på Kreta glömmer vi aldrig. Vandringen i naturen i gott sällskap, då leker livet. Oförglömliga stunder från semester och vardag är enkla att göra till en del av inredningen i hemmet. Till den lätta metalltavlan kan du välja en bild över vyn som fick dig att häpna under din semester. Ställ tavlan på en lämplig plats i hemmet eller tvärtom – skapa en inredning som matchar tavlan med färger och tema.

  Metalltavla på resans finaste vy

  Kalender över semesterbilderna på väggen

  Ibland är det svårt att välja en favoritbild eller så verkar de egna bilderna för vardagliga till fina stora tavlor. Då kan du designa en väggkalender som rymmer 12 bilder eller fler. Varje månad dyker upp med nya bilder över semestern.

  Väggkalender 21x21 cm

  Med kalendern inreder du även stugan. Satsa på fina landskap och vyer då vardagens ordning och reda får mindre uppmärksamhet. I panoramakalendern kommer bilderna till sin rätt och ger färg till inredningen i stugan.

  Panoraamakalender på väggen

  Tavelkollage på platser du besökt

  Har du rest runt i världen en och annan gång? Kolla in detta! Gör en tavla på olika ställen du besökt. New York, Berlin, Marocko, Grekland. Kollaget växer i takt med dina nya resmål. Och tavlorna kan hängas upp på många olika sätt, se tips över hur du placerar tavlor.

  Tavelkollage på platser du besökt

  Läs mer