Fotokollage på väggen

Inredningstips:
Ge glädje åt vardagen med semesterbilder!

En familjesemester i Italien fångades i fotografier, vilket resulterade i ett slående och färgglatt kollage för väggen hemma. Nu kan du återvända till semesterstämningen mitt i vardagen! Det finns många sätt att använda resebilder – se våra inspirerande tips om hur du kan dekorera ditt hem med semesterfoton.

Låt oss komma in i semesterstämningen. Ner med axlarna, ta ett djupt andetag och slappna av. Två veckor i Italien, vid Adriatiska havets stränder i en liten idyllisk by. Vila, bada, äta glass, lyssna på musik. Den avslappnande italienska livsstilen är något utöver det vanliga. Vi tvivlar på att någon någonsin har rest utan att ta bilder! Om man bara kunde återvända till semesterstämningen senare. Och det kan man faktiskt – med foton!

Ett fotografi är som ett litet fönster in i det förflutna. När man reser inser man att de tidiga soluppgångarna på morgonen och de sena solnedgångarna på kvällen är helt annorlunda än hemma. Ljusförhållandena gör att landskapet ser annorlunda ut när man befinner sig på andra breddgrader. Har du fått resfeber ännu? Vi är säkra på att om du har dina bästa semesterbilder framme så kommer längtan att bli lite mindre!

Kvadratiska bilder på ett snöre

Souvenirer som hänger

Även om det har gått ett tag sedan din senaste resa kan du gräva fram minnena för att göra din vardag roligare. Och en resa innebär inte alltid en utlandsresa – foton tagna hemma är också fina! Kvadratiska bilder kan visas på ett roligt sätt, till exempel på en klädlina. Du kan skriva namn, platser och andra ord med anknytning till bilderna med bläck. Bilder som sitter fast med clips på en lina är en fin dekoration och lätt att göra om du inte kan eller vill spika upp saker på väggarna.

Aluminiumtavla med semesterbilder

Dekorativa tavlor med semesterminnen

När du är hemma och ögonen dras till en bild som tagits på semestern, ger det lite lugn och ro i vardagen, åtminstone för en stund. Landskapet väcker varma minnen till liv – eller kanske är det de svala minnena? En persons drömresmål är en solig strand som kantas av vajande gräs, en annan en snöklädd bergskedja. Vilken typ av landskap skulle du vilja återvända till? En canvas-tavla eller en matt aluminiumtavla fungerar lika bra, men med en blank metalltavla lyser färgerna verkligen igenom.

Sommarsemester på en väggkalender

Semesterkalender – på semester varje månad

Ibland är det svårt att välja en favoritbild, men en väggkalender kan innehålla 12 eller fler. Varje månad fylls sidorna i kalendern med härliga minnen från semestrar som varit. Skulle du välja att fylla dem med bilder på landskap, blommor och växter eller kanske familjemedlemmar som njuter av en semester? Du kan få plats med allt på sidorna i kalendern!

Semesterkollage

Översikt av alla platser du har besökt

Har du rest mycket runt i världen eller i ditt hemland? Använd den här idén: ditt fotokollage växer i takt med att du gör nya resor. Du kan placera dem på många olika sätt – både stående på något eller hängandes på väggen. Vi har sammanställt några exempel på väggkollage, och här hittar du tips på hur du kan placera tavlor på väggen. Du kan placera tavlor och fotoposter så att det passar din inredning, eller tvärtom – skapa en inredning runt tavlorna som matchar färgerna och stämningen.

Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer