Fotokollage på väggen

Fotokollage på väggen

av ifolor,

Så här skapar du ståtliga helheter av dina tavlor med varierande placeringsmallar.

Tavlornas nedre kant i linje

En generell och harmonisk placeringsmall är att lägga tavlornas nedre kant i linje med varandra. Det lyckas bra och enkelt även utan smala tavelhyllor på vilka du lägger tavlorna att luta mot väggen. Alternativt kan du lägga tavlorna lineärt med övre kanten också.

Tavlor följer en horsontallinje i mitten

Från konstutställningar är vi vana med att se tavlor som följer en horsontallinje i mitten. Föreställ dig en linje mitt på väggen som ligger mitt i tavlan i stående format.

Tavlor följer kors

Fotokollage kan också byggas upp runt ett s.k. kors, dvs. att du har en vågrät och lodrät linje som korsar varandra. Alla tavlor placeras sedan så att kanterna följer denna mittpunkt så nära som möjligt.

Tavlor utgör låda

På en stor vägg kan du föreställa dig en låda som alla tavlor skall rymma. Tavlorna läggs längs med utkanten av ”lådan” och fyller hela utrymmet inuti den. Till denna placeringsmall passar ett stort utbud av tavlor i olika storlekar. Vi har använt oss av den stora skalan av canvas-tavlor i olika format.

Instagram-bilder som galleria

Av kvadratiska Instagram-bilder bygger du upp en ståtlig galleria på väggen. Bilderna kan väljas t.ex. på basis av en färgton med samma retro-filter. Instagram-bilderna kan du framkalla till foton direkt via smarttelefonen din med ifolors gratis appar. Fotona blir precis sådana till formatet som bilderna är.

Bekanta dig med ifolors inredningstavlor och bygg en egen konstutställning på väggen.

från   per-item från  

Läs mer