Räcker upplösningen på mobilens bilder till en tavla?

Räcker upplösningen på mobilens bilder till en tavla?

Är bilden du tänkt göra en tavla av tagen med mobilen? Så här kollar du om du kan göra en tavla av bilden. Och det bästa av allt: du kan göra hela tavlan från början till slut på mobilen, du behöver inte flytta bilden hit och dit.

Det finns massor med storlekar och mobilerna är även de olika. Bilderna sparas i olika storlekar. Det lönar sig alltså att testa!

Att testa är enkelt på ifolors webbsidor genom att välja tavelmall och dra bilden till tavlan. Då du börjar orderprocessen kommer ordertjänsten att meddela om upplösningen är tillräcklig för just din tavelmall. Om inte, kolla då upp dessa saker:

  • Är bilden ett original? Om du skickar bilder via WhatsApp förminskas de automatiskt. Det lönar sig att använda sig av originalbilder.
  • Är bilden beskuren? Det lönar sig att först dra bilden till ordertjänsten och sedan beskära bilden.
  • I vilken storlek sparar telefonen bilder du tagit? I flera telefonmallar kan du redigera inställningarna i kamera-appen, dvs. i vilken storlek telefonen sparar bilderna. 
Canvas-tavla

Hur kollar jag storleken på bilden?

På alla mobiler hittas det inte från samma ställe, men till exempel på Samsung Galaxy -mobilerna hittar du ofta information om bildstorleken så här:

a. Öppna bilden.
b. Tryck på ikonen med tre punkter under eller ovanför bilden. Bildens storlek är tillräcklig, då filstorleken är minst 1-2 MB (megabyte). Genom att zooma in med två fingrar kan du försäkra dig om att bilden är skarp.

Bildens storlek på Android

Hur kan jag beställa tavlan med telefonen?

Inredningstavlor kan du beställa via alla våra orderkanaler: webbsidorna, med Designer-programvaran samt via ifolors mobilappen.

Så här beställer du en inredningstavla på webben:

a. Gå till adressen ifolor.se/canvas-vaggdekoration och välj tavelmall.

b. Ladda ner bilder i ordertjänsten och dra bilden till önskad tavelmall. Du kan också beskära och redigera bilden.

c. När allt ser ut som du vill, placera din order.

Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer