Designa personliga inbjudningskort till konfirmationen

Designa personliga inbjudningskort till konfirmationen

Ett hemmagjort inbjudningskort välkomnar gästerna till en konfirmation på ett mycket mer personligt sätt än ett kort som du köper i matbutiken. Kolla in de här tipsen om hur du designar dina egna inbjudningskort och vilken text du ska välja – det kan till exempel vara en dikt.


För personliga konfirmationskort kan du gräva fram ett barndomsfoto och ett nytaget foto av den som ska konfirmeras. Bilderna visar utvecklingen – och det är vad en konfirmation handlar om! Det går snabbt och enkelt att göra ett inbjudningskort som passar konfirmandens personlighet. För det mest personliga resultatet kan du använda ifolors kostnadsfria programvara Designer för att designa dina inbjudningar. Inom cirka en vecka efter beställningen kommer dina inbjudningskort landa i brevlådan.

Konfirmationskort

Så här gör du själv snygga konfirmationskort

När du väljer bilderna kan du fråga konfirmanden vilken typ av inbjudningskort han eller hon vill ha – det är ju trots allt deras speciella dag. De mest personliga bilderna hittar du helt säkert på personens egen telefon. Du kan designa inbjudningskorten till konfirmationen på vår hemsida, med Designer eller till och med på din telefon med ifolor-appen. Det finns många färdiga mallar för inbjudningskort på vår hemsida, men om du vill designa korten själv rekommenderar vi att du använder Designer.

Alla konfirmationskort i samma stil

Alla konfirmationskort i samma stil

Om du vill ha ett snyggt inbjudningskort till konfirmationen kan du skapa ett kollage av kort. Den här vackra rosengrafiken är gratis att använda, nedladdningslänken finns nedan! Här är ett annat bra tips: dekorera inbjudningskuverten med fotoklistermärken med rosor på. Du kan också använda fotoklistermärken om du gör egna festdekorationer.

👉 Ladda ner rosengrafiken (zip-fil, 4,7 MB)

Vad ska det stå på inbjudningskortet till konfirmationen?

Inbjudningskortet ska innehålla åtminstone denna information:

  • Vad som firas
  • När (datum och tid)
  • Platsen för evenemanget (adress och vid behov vägbeskrivning)
  • Vem som bjuder in till festen (på konfirmationsinbjudningar kan inbjudaren vara antingen festhjälten eller hela familjen)
  • Uppgifter om huruvida man ska/när man ska OSA

 

En dikt om att växa är ett vackert tillägg till texten ovan. Du kan låna dikter härifrån till ditt konfirmationskort:

Mitt barn är litet nu
Är mitt lilla barn på väg mot vuxenlivet?
Kärlek, visdom, ungdomens friskhet
Som livet har att erbjuda

Konfirmation och en tid av glädje,
med ungdomens magi.
En vimpel att hänga runt halsen,
En dag full av fest

Inbjudningskort till konfirmationen

När ska inbjudningskorten till konfirmationen skickas ut?

Konfirmationsfirandet sammanfaller ofta med sommarens mest hektiska semesterperiod, så det är en bra idé att informera gästerna om datumet för konfirmationen så tidigt som möjligt. Ett inbjudningskort är ett utmärkt sätt att göra detta!

Det är också värt att kontrollera vad kyrkan har för policy. Får alla gäster närvara vid konfirmationen eller inte? Om bara en del av gästerna får plats i kyrkan är det en bra idé att göra två typer av inbjudningskort: ett för dem som kommer till kyrkan och ett för dem som bara kommer till festen efter.

Sedan är det bara att designa inbjudningskorten så att de passar till firandet!

Ta bilder på konfirmationen som kan användas till tackkort

När du planerar konfirmationen är det viktigt att se till att reservera tillräckligt med tid för att ta foton av festens huvudperson. Att ta lyckade foton kräver en stunds reflektion och vi rekommenderar att du tänker ut platserna i förväg. Ta bilder åtminstone på ett par olika platser – på så sätt ser du till att du har ett par foton att välja bland till tackkorten.

Om det är en familjemedlem som tar bilder rekommenderar vi att du kollar in våra tips för lyckade porträttfoton och öva lite i förväg. Det kan till och med glömmas bort i dagens stress, så det är en bra idé att ge ansvaret till någon som ändå gillar att fotografera.

Ett annat roligt sätt är att ta ett foto av konfirmanden med varje gäst eller familjemedlem. Be till exempel gudmor att hålla konfirmanden under sin arm och föreviga gudbarnets och gudförälderns 15-åriga resa. Är gudbarnet redan ett huvud längre?

Läs mer