De bästa tipsen för att göra en resefotobok

De bästa tipsen för att göra en resefotobok

Efter en resa och en semester är din telefon och kamera fulla av bilder. En del kommer att läggas ut på Facebook, men hur är det med resten? Glöm inte bort dina fantastiska bilder i molnet, använd dem och skapa en fotobok! Semesterfotoboken ger dina foton ett nytt liv och du kan minnas tillbaka till din underbara resa om och om igen. Se tipsen för att göra en resefotobok!

Sevärdheter, människor, middagar, utflykter – på semestern kan du alltid ha din kamera redo. Efter en resa glöms bilderna bort i telefonen och även minnena från den fantastiska semestern börjar blekna. Vi har lösningen: gör en ifolor fotobok av dina resebilder, där minnen kommer att bevaras! Du kan bläddra i den fantastiska fotoboken när som helst och minnas tillbaka till din semester. Om du reser i en grupp är en fotobok från semestern en bra present till din resegrupp!

Fotoboken Deluxe visar dina käraste minnen med stil

TIPS: Den mest populära modellen, fotoboken Deluxe, visar dina käraste minnen med stil. Välj rätt storlek – liggande, stående eller kvadratisk – och gör enkelt dina resebilder till en spektakulär fotobok!

Det räcker med en mobiltelefon

Bilder tagna med mobilen passar alldeles utmärkt för att göra en resefotobok. Du tar fler och fler bilder när du snabbt får fram mobilen, och du hinner fånga ögonblicket i tid. Innan du åker är det en bra idé att bekanta dig med inställningarna på din mobilkamera. Testa hur porträtt, nattfotografering, panorama och professionella inställningar påverkar det slutliga resultatet.

Semesterbilder i fotobok Deluxe

TIPS: Ladda ner bilderna till en dator eller molntjänst direkt från din mobiltelefon, inte via sociala medier eller textmeddelande. Många sociala mediekanaler och textmeddelande minskar automatiskt bildens storlek, vilket gör att bildens kvalitet försämras.

Vilken typ av text till din resebok?

Ett välkänt problem: Bilderna har valts ut, men vad i hela friden ska man skriva om dem? Även fantastiska ögonblick går förlorade i minnet, så skriv ner grundläggande fakta om bilden. I texterna ska du åtminstone ange namnet på resmålet, landet, datumen och namnen på dina reskamrater. En tungvrickning eller en fyndig replik till bilden från resan ger mer liv åt bilderna i boken. När du sätter ihop din resebok tittar du på bilderna och skriver ner de känslor, tankar och upplevelser som kommer fram i fina bildtexter.

Lista upp fakta redan under resan

Det är praktiskt att ta anteckningar i telefonen när du är på resande fot. Namnet på restaurangen och hotellet, den himmelska rätten och andra trevliga saker är bra att skriva ner direkt i din mobiltelefons anteckningsapp. På så sätt blir informationen korrekt och du kan enkelt komma ihåg till exempel roliga repliker. Du kan koppla av på vägen, och det blir lättare att komma ihåg efteråt.

Gör reseboken direkt efter resan

När du fortfarande nästan kan känna den varma solen på huden och smaken av främmande delikatesser på tungan är det rätt tid att göra en resefotobok. Entusiastisk över resan kan du enkelt skapa en livlig och inspirerad fotobok. Du kommer ihåg detaljer och kan enkelt skriva till bildtexter. Välj de bästa: När du gör en fotobok kan du organisera dina resefoton genom att välja ut dem du gillar och radera de extra från dina filer.

Fotobok Premium ger en speciell touch till dina bilder, eftersom boken framkallas på riktigt fotopapper.

TIPS: För natur- och resefoton av hög kvalitet, och för dem som uppskattar mättnad och skärpa i sina bilder, är fotoboken Premium det bästa valet. Den ger en speciell touch till dina bilder, eftersom boken framkallas på riktigt fotopapper.

Delta i förberedelserna av reseboken

Att skapa en fotobok tillsammans är en rolig sak när man samlas för att minnas händelserna under resan. En mångsidig fotobok skapas av resefoton, minnen och texter från flera personer. Men det är ändå värt att ge ansvaret till en engagerad person för att se till att boken blir klar.

Om det är många bilder är det värt att samla dem i en molntjänst, eftersom du kan lagra ett stort antal bilder där utan att det påverkar kvaliteten. Använd samma molntjänst tillsammans – då blir det lättare för författaren till reseboken att avsluta jobbet.

När semesterfotoboken är klar har alla ett konkret minne av en trevlig resa tillsammans!

Läs mer