Gör en minneslåda av bröllopet

Gör en minneslåda av bröllopet, den viktigaste dagen i ditt liv – dessa skatter är värda att behålla!

Minneslådan låter dig återuppleva de värdefulla ögonblicken på din bröllopsdag. Det räcker med att öppna locket.

Bröllop är en av de mest minnesvärda dagarna i livet: fulla av kärlek, glädje och oförglömliga stunder. En bröllopslåda är ett utmärkt sätt att förvara de viktigaste skatterna och minnena från din bröllopsdag på ett och samma ställe. I den här artikeln har vi sammanställt några tips på hur du skapar din egen minneslåda och vad du bör förvara inuti.

Designa en metallbox med ett bröllopsfoto till en skattkammare av minnen

Eftersom minneslådan innehåller dina käraste minnen vill du att den ska vara speciell. En metalllbox med ett bröllopsfoto är ett snyggt och hållbart val för detta ändamål. Det bästa av allt är att locket på metalllboxen kan skrivas ut inte bara med bröllopsfotot, utan också med namnen på dig och din älskade, samt datumet för bröllopet. För att få plats med så många minnen som möjligt rekommenderar vi att du väljer en rektangulär eller fyrkantig låda.

Idéer! Förvara dessa i en minneslåda av bröllopet

Designa en metallbox med ett bröllopsfoto till en skattkammare av minnen

Inbjudningskort för bröllop

En bröllopsinbjudan är den första kontakten med en kärleksfest, och mycket tid går ofta åt till att planera den. Genom att behålla din bröllopsinbjudan kan du gå tillbaka till en tid av förväntan och spänning innan den stora dagen.

Bilder från möhippor och bröllopsförberedelser

Bilder på möhippor och bröllopsförberedelser är en viktig del av er resa mot äktenskap tillsammans och ger mycket glädje och skratt. Eftersom ansvaret för fotografering på möhippor oftast ligger hos arrangörerna, be deltagarna i möhippan att dela med sig av sina bilder till dig.

Egenhändigt gjord gästbok

Gästboken är ett underbart minne från bröllopet och förtjänar sin plats i minneslådan. Om gästböckerna som säljs i butikerna verkar opersonliga kan du också designa en själv. Det bästa sättet att göra detta är att välja fotoboken Spiral, som gör det enkelt för bröllopsgäster att skriva sina hälsningar och gratulationer på silkesmatt papper. Du kan skapa färdiga frågor i boken eller ge gästerna helt fria händer.

Komplettera berättelsen om bröllopet i en presentbok

Ofta involverar bröllop en enorm mängd material, varav endast en del väljs ut för bröllopsalbumet. För att inte glömma de bilder som inte finns med i bröllopsalbumet är det en bra idé att göra ett kompakt presentbok av dem. Förutom bilder tagna av bröllopsfotografen kan du även ta dina egna bilder eller bilder som skickats av vänner och släktingar från festdagen.

Gratulationskort

Gratulationskort är viktiga minnen från den stora dagen. Korten kan också innehålla varma ord, livsvisdomar och äktenskapstips som är en fröjd att återvända till till exempel på bröllopsdagar.

Gratulationskort

Tackgåva till gäster

Inkludera även en tackgåva till gästerna i minneslådan. Det kan vara en liten presentförpackning med ett fotoklistermärke som innehåller en nyckelring med ett kärlekscitat eller en påse blomfrön. Observera dock att ätbara presenter inte ska förvaras i minneslådan.

Meny och programkort

Mat och program är en viktig del av en stor dag. För att inte glömma läckra matminnen och underhållande programnummer är det värt att behålla menyn och programkortet för bröllopet.

Tillsammans med dessa idéer kan många andra meningsfulla minnen lagras i lådan. Diskutera med din partner vad som är viktigt för dig och som förtjänar en plats i bröllopsminneslådan.

En minneslåda av bröllopet

Läs mer