Designa egna inbjudningskort till studenten

Designa egna inbjudningskort till studenten

– 5 tips som hjälper dig att lyckas

Hemgjorda inbjudningskort till studenten är billiga och förvånansvärt enkla att göra. Se våra tips på hur du gör personliga inbjudningskort till studenten med hjälp av bland annat gamla och nya foton:

1. Välj dina foton med temat "då och nu"

När tiden för att fira studenten närmar sig gräver du fram en bild från det första skolåret. Har du fortfarande ett foto från den första skoldagen? Så ung den lilla förstaårseleven såg ut! Du kan också använda ett gammalt skolfoto för att göra fina inbjudningskort till den kommande studentfesten.

När du väljer ett nutida foto, fråga personen du ska ha festen för vilken bild de vill att du väljer. På så sätt kan du försäkra dig om att de gillar inbjudningskortet – eftersom det trots allt är deras speciella dag.

Välj dina foton med temat

2. Välj hur du vill designa dina inbjudningskort

Du kan designa dina inbjudningskort för studenten på vår hemsida, med Designer-programmet eller till och med på din telefon med hjälp av ifolor-appen. Det finns gott om färdiga mallar för inbjudningskort på vår hemsida, men om du vill designa korten helt själv rekommenderar vi att du använder Designer.

Inbjudningskort till studenten

3. Prova ett collage och var kreativ med layouten

När du designar dina egna inbjudningskort finns det inga gränser för din kreativitet. Designer ger dig fria händer att skapa ett personligt collage. Du kan till och med göra korten tillsammans med festens huvudperson – det är trots allt väldigt roligt att planera studentfirandet! Gör det till ett gemensamt projekt tillsammans med ungdomen. En vacker inbjudan är i sig själv ett vackert minne för dina nära och kära.

Gör inbjudningar med klistermärken

4. Gör inbjudningar med klistermärken

Om du är den pyssliga typen vill du kanske också vill dekorera inbjudningskorten. Det fina med hemmagjorda inbjudningskort är att ingen annan har en liknande design. Med fotoklistermärken kan du enkelt dekorera både kort och kuvert. Du kan också använda fotoklistermärken om du gör dina egna festdekorationer. Klistermärken kan till exempel användas som tårtdekorationer och placeringskort – här hittar du fler fina dekorationstips.

5. Text till inbjudningskortet till studentfirandet – med en dikt i slutet

Till ett studentfirande hemma är det ofta självklart att familj, gudföräldrar och vänner är välkomna utan att ha fått en inbjudan. Ett informativt inbjudningskort är dock ett bra sätt att i förväg låta folk få veta schemat och platsen för festen, särskilt om festen hålls utanför hemmet. En vacker text sätter stämningen och en dikt är en perfekt avslutning.

Läs mer