De bästa idéerna för en minneslåda av bebistiden

De bästa idéerna för en minneslåda av bebistiden – dessa minnen kommer att vara underbara att utforska senare

Vad ska man samla in till minne av de första åren av barnets liv? Ta tag i tipsen och skapa en minneslåda som du senare kan ge i present till ditt barn.

De första åren av ett barns liv är fulla av oförglömliga stunder och viktiga händelser. Att skapa en minneslåda är ett underbart sätt att lagra dessa omhuldade minnen och erbjuda ditt barn en värdefull gåva senare i livet. Lådan kan ges som gåva till exempel när ett barn fyller 18 år, men dess innehåll kan naturligtvis studeras tillsammans ännu tidigare. Nedan får du tips om hur du gör en minneslåda och vad du ska samla inuti.

Förvara dina minnen i en snygg metallbox

Finns det något bättre sätt att bevara de omhuldade minnena av spädbarn och småbarn än en metalllbox med ditt barns bild och namn. För att få plats med så många viktiga minnen som möjligt rekommenderar vi en rektangulär eller fyrkantig låda. Metalllboxen är lätt, vacker och hållbar, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för att lagra minnen.

Förvara dina minnen i en snygg metallbox

Fotobok med de första orden

Ett barns första ord är minnesvärda stunder. För att undvika att glömma viktiga ord genom åren är det en bra idé att skriva ner dem. För att göra detta, skapa fotoboken Spiral. Designa ett omslag för det foto du vill ha till boken och lämna resten av sidorna tomma så att du kan göra anteckningar.

Magneter med livsvisdom

Samla livsvisdom från de människor som är involverade i barnets liv och förvandla dem till spektakulära magneter. Magneter ger glädje när barnet så småningom flyttar ut ur boet och in i sitt eget hem. Förutom livsvisdom kan du också skriva ut bilder av meningsfulla stunder och nära och kära på magneter.

Gratulationskort

Förvara gratulationskort från ditt barns första födelsedagar och andra viktiga händelser i minneslådan. Julhälsningar med en bild på en liten är också värdefulla minnen som kommer att väcka varma känslor i många år framöver.

Retrofoto från varje månad av barnets år

Retrofoto från varje månad av barnets år

Finns det något bättre sätt att övervaka ditt barns tillväxt och utveckling än att ta ett foto varje månad under ditt barns år? När du gör kompakta retrobilder tar de inte mycket plats i minneslådan. Längst ner på retrofoton kan du också skriva anteckningar och datum som hjälper dig att exakt komma ihåg varje ögonblick.

Fotokort med hälsningar

Gör vackra kort av fotoarkivets skatter och skriv hälsningar och minnen från ditt barns tidiga år. Du kan berätta för ditt barn hur de har utvecklats och vuxit under dessa år, hur de förde in glädje och kärlek i ditt liv och hur stolt du är över var och en av deras prestationer. När ditt barn är äldre är det intressant att läsa kort från sitt förflutna.

Photo booth-bilder för milstolpar

Att se ett barn växa och utvecklas är en unik resa full av oförglömliga stunder och prestationer. Meningsfulla milstolpar inkluderar ett barns första leende, första steg, första födelsedag, första jul och andra viktiga händelser. Genom att fånga dessa ögonblick i photo booth-bilder kan du skapa minnen som ditt barn kommer att njuta av att återvända till senare i livet.

Tillsammans med dessa idéer kan en minneslåda innehålla allt som känns meningsfullt och viktigt för dig. Skulle lådan till exempel passa en sovleksak eller trasa som är kär för ett barn? Du kanske också vill spara ditt barns första eller sista napp, ett armband från sjukhuset och strumpor som värmde ditt barns fötter. Oavsett vad du väljer för ditt barns minneslåda kan du vara säker på att ditt barn kommer att vilja utforska dessa minnen som vuxen.

Läs mer