Gör en dekorativ tavla av gamla foton

Gör en dekorativ tavla av gamla foton

Traditionella pappersfoton säger mer än tusen ord – och kan ta dig tillbaka till många viktiga ögonblick från svunna tider. En tavla gjord av gamla foton är en känslomässig gåva till både dina föräldrar och far- och morföräldrar. Se hur du digitaliserar gamla foton till en vacker dekorativ tavla.

Att ge en meningsfull gåva är alltid en bra idé. På Fars dag, Mors dag, som födelsedagspresent och till jul. Canvas-tavlan är en populär typ av tavla eftersom den är lätt att installera – canvas-tavlor levereras färdiga att hängas upp på väggen.

Du kan börja designa din canvas-tavla genom att dyka ner i dina gamla minnen. En nostalgitripp bland gamla fotografier är ett utmärkt sätt att muntra upp både föräldrarna och dig själv – när du tittar igenom gamla minnen är nostalgin påtaglig.

Du kan börja designa din canvas-tavla genom att dyka ner i dina gamla minnen.

Ett brett utbud av redigeringsalternativ finns i ifolors kostnadsfria programvara ifolor Designer som kan laddas ner till din dator. Mobilens egna fotoredigerare och appar räcker dock även långt idag. Att till exempel importera ett collage som skapats på mobilen som en enda bild direkt på tavlan gör det lättare att beställa.

Gör så här:

• Leta fram gamla foton från dina föräldrars eller mor- och farföräldrars gömställe som fångar viktiga minnen, nära och kära eller platser av betydelse.

• Ta bilder med din kamera på mobilen av de bilder som skulle bli ett bra collage för tavlan. Ta tillräckligt många bilder för att välja ut de bilder som får plats på tavlan.

• Om du endast vill ha ett foto till en tavla, välj ett foto som redan från början är korrekt och av god kvalitet.

• Se till att fotografiets yta inte visar reflektioner från omgivande ljuskällor när du fotograferar.

• Använd mobilen för att göra nödvändiga fotoredigeringar (du kan till exempel ändra alla valda foton till svartvitt med samma färgton).

• Välj den design du vill ha och gör din beställning.

Ta bilder med din kamera på mobilen av de bilder som skulle bli ett bra collage för tavlan.

Ett lättare alternativ till en dekorativ tavla är en fotoposter, som finns att få med matt eller glansig yta. En upphängningsmekanism som fästs på affischens övre och nedre kant med magneter, gör installationen enkel. Det enda som behövs är en krok eller spik på väggen – du behöver inte ens vara snickare för att det ska bli snyggt!

Gör en dekorativ tavla av gamla foton
Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer