Inflyttningspresent: överlevnadskit

Letar du efter en inflyttningspresent till en ungdom som ska flytta hemifrån?

Se våra presenttips till den som flyttar för första gången

Att flytta in i sitt första boende är ett stort steg i en ung människas liv. Här kan du hitta en uppskattad inflyttningspresent som du kan ta med dig när du kommer på besök för första gången.

Ska ditt barn flytta hemifrån? Eller har din vän hittat sitt första drömboende? Oavsett vilket är en liten present till hemmet på sin plats. De mest önskvärda inflyttningspresenterna är oftast sådana som kommer att skapa glädje och nytta i det nya hemmet. Valmöjligheterna är oändliga – se de bästa presenttipsen till den som flyttar hemifrån i videon nedan.

1. Ge ett överlevnadskit för oväntade situationer i inflyttningspresent

När man flyttar hemifrån är det mycket att komma ihåg och som man ska köpa. Det går inte alltid att tänka på allt och i ett nytt hem kan det dyka upp situationer som man inte har förberett sig på. I dessa fall kan ett "First home kit", ett överlevnadskit som ges som inflyttningspresent, vara räddningen.

Använd en unik metallbox till överlevnadskitet och fyll den med en mängd olika användbara föremål. På boxens lock kan du ha en bild och text som du själv väljer. Metallboxarna finns i fyra olika storlekar och former.

Boxen kan fyllas med en mängd olika saker som hjälper ungdomen att klara av små och ibland överraskande utmaningar i vardagen. Här är några idéer för ett överlevnadskit:

 • Nyckelring med egen bild
 • Plåster, desinfektionsmedel, värktabletter och termometer
 • Sytillbehör
 • Batterier
 • Powerbank
 • Liten hammare, måttband, skruvmejsel
 • Skruvar, spikar och tavelkrokar
 • Salt, peppar och andra baskryddor
 • Nagelsax och pincett
 • Reflex
 • Ficklampa
 • Tejp, lim och häftmassa
 • Hygienprodukter
 • Kapsylöppnare
Inflyttningspresent: magneter

2. Eviga minnen på kylskåpsdörren

Att flytta från barndomshemmet till ett eget hem är ett stort steg i en ung människas liv. Att flytta in i sin första lägenhet är spännande och pirrigt, men ibland kan hemlängtan komma som en överraskning. Då kan en liten personlig present få ungdomen att känna sig mer hemma i sitt nya hem.

Magneter med egna foton kan förmedla varma tankar även på avstånd. Genom att dekorera kylskåpsdörren med magneter som visar bekanta familjemedlemmar, vänner eller barndomsminnen känns de inte lika långt borta. Du kan också använda magneterna för att skriva uppmuntrande budskap, visdomsord eller livsråd. Dessutom kan du trycka nästan vad som helst på magneterna som får personen att le och bli på gott humör i sitt nya hem.

De unika fotomagneterna är inte bara vackra att se på utan också praktiska. Magneterna gör det enkelt att hänga viktiga papper, kvitton och anteckningar på kylskåpsdörren. Magneterna säljs i set om 12 och du kan välja att ha olika bilder på varje magnet.

Inflyttningspresent: kokbok

3. Skapa en receptbok till det nya hemmet

Har personen som flyttar hemifrån alltid lovordat köttbullarna eller cheesecaken som du lagar? Hur smart vore det inte om du kunde sammanställa en receptbok med dina recept som inflyttningspresent? Det kan du med en av våra fotoböcker – som lätt kan förvandlas till en kokbok! En hemmagjord kokbok kan hålla fast vid familjens mattraditioner och ge tröst vid den värsta hemlängtan. Det bästa av allt är att alla recept i den här boken har lagats av dig, så du vet att de smakar fantastiskt.

Du bör välja enkla och billiga recept som passar personens schema och budget. Om personen är en erfaren kock kan du också inkludera mer krävande recept.

För att göra kokboken så tydlig som möjligt rekommenderas att dela upp recepten i boken efter tema. Sätt till exempel ihop enklare vardagsmat i en egen sektion, bakverk i en annan och helgmys i en tredje. Alternativt kan du göra en hel serie böcker med olika teman och ge bort receptböckerna som presenter när tillfälle ges. Genom att lägga till fotografier i boken ser recepten mer tilltalande ut och väcker matminnen till liv.

På sidan av kokboken kan du lägga till en liten extra present, till exempel en kökshandduk, en slev eller något annat matlagningsredskap.

Läs mer