Tips på kreativa julhälsningar

Tips på kreativa julhälsningar

Även om julen bara kommer en gång om året är det alltid lika svårt att skriva julhälsningar. När du blir äldre växer din bekantskapskrets, och det gör också antalet personer som du ska skicka julkort till.

Kolla in våra fem tips om hur du kan överraska dina vänner med ett julkort som är något utöver det vanliga.

1. Stick ut ur mängden

Stick ut ur mängden

När december kommer så börjar julkorten trilla ner i brevlådan. Snöiga vinterlandskap, jultomten och hans renar samt vackert flimrande ljus är teman som återkommer år efter år. De vackra korten gör oss glada en kort stund, men det är inte många man minns när julen är slut.

Ett enkelt och trevligt sätt att sticka ut från mängden är att göra julkort av egna bilder. Det kan vara en bild på dig själv, ett älskat husdjur, ditt snötäckta hus eller en annan vintrig bild.

Det är dock ingen fara om snön inte hinner komma innan du ska fixa årets julkort. Du kan också skapa ett personligt julkort genom att sätta ihop olika kort med höjdpunkter från året och tacka mottagaren för allt roligt ni har gjort tillsammans. Hos Ifolor hittar du flera olika alternativ för collagekort. Du kan till och med välja en bild från varje årstid eller från varje fest du deltagit i och sammanfatta ditt år i ett julkort.

2. Lägg till "det lilla extra"

Lägg till det lilla extra

Tycker du att mottagaren ska få lite mer än ett julkort, men inte en riktig julklapp? Det är trevligt att lägga in en liten sak för att minnas året i julkortet, till exempel en lapp med en personlig hälsning eller ett litet foto!

En rolig idé är att inkludera retrobilder, som är inspirerade av polaroidbilder, i julkortet. Du kan även skriva en liten hälsning längst ner på bilden.

Våra kvadratiska bilder är små och kompakta fotografier med vita kanter. Genom att inkludera fyrkantiga foton eller retrofoton i dina julkort får mottagaren, utöver kortet, något som kan bli en fin detalj i hemmet. De kan sätta upp dem på till exempel kylskåpsdörren, väggen eller anslagstavlan.

Detta fotografi är ett säkert kort, eftersom det inte bara får plats i ett fotoalbum utan också i ett brett utbud av till exempel fotoramar.

Vad du än väljer att lägga in mellan korten kommer de garanterat att vara en källa till glädje under lång tid framöver.

3. Hitta på en minnesvärd text

Hitta på en minnesvärd text

Många tårtor är lika vackra på utsidan som på insidan. Få inspiration från detta och se till att insidan på ditt julkort är lika fint som det som är utanpå. Du kan till exempel skriva en personlig hälsning till mottagaren där du tackar för en rolig sommarresa eller berättar hur mycket du ser fram emot att åka skidor tillsammans i januari. Få mottagaren att känna sig speciell och visa hur de har varit en del av ditt år.

Om en text till mottagaren inte känns som ett bra alternativ, eller om du vill skriva samma text för alla som ska få ett julkort, kan du få in din personlighet med en dikt eller ett rim. Använd texter som redan finns på nätet eller skriv din egen julberättelse om du är mer kreativt lagd.

4. Få till de sista detaljerna

Få till de sista detaljerna

Om du verkligen vill satsa i år kan du sätta pricken över i:et genom att rita din egen bild på julkortet eller kuvertet.

Om det inte är din grej att rita kan du också använda klistermärken på julkortet, för att på så sätt göra det lite mer unikt. Juliga klistermärken finns att köpa i många butiker inför julen, men om du har en rolig och julig bild i ditt arkiv kan du göra ditt eget klistermärke. Ifolor fotostickers finns i två olika format. De är inte bara roliga, utan också ett billigt alternativ för att sätta pricken över i:et på din julhälsning. Du kan även använda dem för att försegla kuvertet till julkortet.

5. Signera med en tanke

Signera med en tanke

Mamma, syster, vän?

Det är något att tänka på när du skriver julkort. Om det är mormor Maj-Britt eller din syster Sara som ska få det så kan du skriva det i stället för att bara använda namnet. Genom att använda rätt titel gör du kortet mer personligt och man kan se att det har skickats med kärlek och omtanke.

Utöver rätt titel kan du också lägga till en personlig hälsning till mottagaren, till exempel "Till min bästa vän med kärlek" eller ”Till min älskade mormor”. Så fundera på vad du vill säga om mottagaren och inkludera det i din julhälsning. Kort med vackra ord känns extra personliga och är något man kommer ihåg länge.

Ett annat enkelt men väldigt personligt sätt är att låta varje familjemedlem skriva sitt eget namn på kortet.

Prenumerera ifolors nyhetsbrev
Prenumerera ifolors nyhetsbrev

Läs mer