Många goda skäl till att göra en fotobok

Många goda skäl till att göra en fotobok

Bildmängden bara växer. Smarttelefoner, datorns bildfiler och sociala medierna pöser över av bilder. Vi har en kompakt lösning på problemet: en fotobok! Här berättar vi 8 skäl till varför.

En fotobok är framtidssäker.

Digitala bilder går lätt förlorade. Diskkrascher, stölder, förlorade telefoner eller ofrivilliga raderingar. Vi har alla hört historierna. Lagringsformat och gränssnitt som fasas ut. Eller så blir mängden bilder till slut för stor eller oöversiktlig för att mäkta med att migrera allt till nya lagringsmedia. Bilder du bara lagrar digitalt kommer med stor sannolikhet gå förlorade längs vägen. Fråga dig gärna: Har du en säker strategi för lagring på lång sikt? Och är dina bilder till glädje där de ligger? Om inte, överväg fotoböcker. Pappret är det mest bestående lagringmediet!

Fotoböcker kan delas online.

När du gjort jobbet, kan du även dela din fotobok online via e-post, Facebook, blogg och hemsidor. Vi bjuder alla som köper en fotobok på samma bok online. Den kan du dela med avlägsna vänner som inte kan bläddra i din fysiska fotobok. Modernt!

Fotoboken hjälper dig gallra.

Vi tar långt fler bilder än tidigare. Fler än vi behöver, ofta flera av samma motiv. Rensar vi inte löpande blir det snabbt tusentals bilder och oöversiktligt. Att göra en fotobok hjälper dig att rensa bort ointressanta bilder. Det är välgörande!

Fotoböcker kan dupliceras.

Till skillnad från fotoalbum så är det enkelt att göra extra kopior av en fotobok. Kanske till barnen, eller för att ge bort som en present. Inget extra arbete, bara extra glädje!

Fotoböcker är mer tillgängliga.

Fotoböcker är mer tillgängliga.

Fotoböcker ligger framme och är inbjudande att bläddra i. Enklare och trevligare än att leta upp och visa bilder på en dator. Fotoböcker känns mindre privata än fotoalbum, och plockas därför mer naturligt upp av vänner. Det är ju trevligt!

Fotoböcker är billiga.

Förr gjorde vi kopior av alla bilder på fotorullen, köpte sen album och satte in en del av dem där. I en fotobok tar du bara med de bilder du vill använda. Du kan styra bildernas storlek individuellt, blanda text och bild hur du vill och justera allt så det blir precis rätt innan du beställer. Nästan hur du än räknar så blir fotoböcker billigare än album. Väl värt pengarna!

Fotoböcker är snygga.

En välgjord fotobok är nästan som ett konstverk. Den pryder sin plats i vilket vardagsrum som helst och blir en källa till stolthet för dig som gjort den, och alla som är med i boken. Lite imponerande helt enkelt!

Fotoböcker förevigar.

Bilder du lagt i fotoböcker kommer överleva din tid. Fotoböcker består. De går i arv och blir historieberättare för nästa generation. Det vi lägger i fotoböcker kommer vi ihåg, och blir ihågkomna för.

Gör din egen fotobok!

från från per-item

Läs mer