Bättre selfies, fler matchningar! 10 tips för bättre dejtingbilder

Bättre selfies, fler matchningar!

10 tips för bättre dejtingbilder

Kom igång redan nu och maxa dina Tinder-matchningar med bra selfies och lyckade hobbybilder.

Du vet det av egen erfarenhet: en bild har stor betydelse och en snabb blick får dig att antingen stanna upp eller svepa åt vänster. Att ta en bra bild av dig själv är en riktig färdighet som hjälper dig att förbättra dina chanser att hitta den rätta. Ta fram kameran eller mobiltelefonen och testa de här tipsen!
 

1. Använd alltid en ny bild Profilbilden måste vara ny. Även om du tycker att du ser otroligt bra ut på den gamla bilden så ser du kanske inte ut så idag, och det kommer att synas när ni träffas. Förstör inte ett bra första intryck genom att använda en gammal bild!

Tips: Ta en selfie från en lite högre vinkel, det är en smickrande vinkel och får dina ögon att se större ut. Sträck ut armen och lyft upp den lite för att få bästa möjliga bild. Bilder underifrån visar näsborrarna och ger intryck av en dubbelhaka, oavsett om den finns där eller inte.
 

2. Visa ditt ansikte och le I den bästa selfien syns ditt ansikte tydligt. Så inga solglasögon, stora hattar eller hjälmar. Välj en bild där du ler – Tinders egen forskning visar att det hjälper dig att få fler träffar. Lär dig också hur du använder bildredigeringsprogram för att skapa mer levande färger eller kontraster i din bild.

Tips: Istället för att bara stirra rakt in i kameran kan du titta lite åt sidan. Ditt ansikte syns fortfarande tydligt – det är det viktigaste – men vinkeln är mer intressant. Dessutom ser ansiktet smalare ut.
 

3. Ljussätt dina selfies ordentligt så ser du bättre ut Se till att du har tillräckligt med belysning – ingen gillar suddiga eller mörka bilder. Ta helst dina bilder utomhus i dagsljus. Försök att hitta ljuset som kommer från det bästa hållet, i allmänhet är ljus som faller rakt på det ljus som är mest smickrande.

Tips: Med ringljus, även kallad Ring Light, får du bättre bilder på dig själv utan skuggor. Även annan typ av belysning kan förbättra dina bilder, och för en fotograf är till exempel ett ringljus ett måste.
 

4. Män: på med skjortan Kvinnor: skippa duckface Det är inget fel med en tränad kropp. Men du har mer än så! Mäns bilder med bar överkropp är en total no-go för många. Kvinnors duckfaces och kroppsliga förvrängningar för att framhäva bröst och rumpa är kanske inte heller vad som ska finnas på dina foton – lämna det till modeller på Instagram. Det kommer alltid att synas om du försöker för mycket eller inte är dig själv. Om du bara är ute efter ett fysiskt sällskap är kriterierna för foton kanske annorlunda.

Låt bilderna berätta om dina hobbys och din vardag

5. Låt bilderna berätta om dina hobbys och din vardag Låt bilderna visa vad du tycker om att göra. Välj bilder på dig som åker skridskor, lagar mat eller reser. Sociala hobbys kommer att skapa en positiv bild av dig. Du bör dock inte lägga upp gruppbilder med dina bästa vänner på din profil, eftersom personen på dejtingappen inte kommer att kunna skilja er åt och i värsta fall kommer att vara mer intresserad av din kompis.

Tips: Visste du att de flesta mobiltelefoner tar en bild när du trycker på volymknappen på mobiltelefonen eller hörlurarna? När du vill ta dina selfies med lite avstånd – använd en selfiestick!


6. Be en vän ta ett foto i stället för en selfie i spegeln.
Tar du också selfies i spegeln? Du ser ofta mer dyster ut när blicken är riktad mot kameran genom spegeln. Dessutom behöver spegeln vara ren och området runt om vara städat. Då är det bättre att be en vän om hjälp. Det är alltid bra att ha en helkroppsbild i din profil, och en sådan bild tas bäst av någon annan. Så låt en vän hjälpa dig!


7. Ska jag ta en bild med mitt husdjur – ja eller nej? Husdjur på bilder är en vattendelare. Välj inte en profilbild där du kysser din älskade bulldogg, eftersom avsikten är att kyssa någon annan. Du kan använda bilderna för att visa att det finns ett viktigt husdjur i ditt liv. För tänk om du tillbringar mycket tid med att prata med någon, blir kär och träffar någon som visar sig vara pälsallergisk eller katthatare!
 

8. Ladda upp så många bilder som möjligt Ladda upp så många bilder som dejtingappen tillåter. Det värsta misstaget du kan göra är att endast lägga upp en profilbild på dig själv och vänta på matchningar. Kom ihåg att en bild säger mer än tusen ord. Om du bara lägger in en bild signalerar det att du kanske inte menar allvar – eller kanske har något att dölja? På Tinder kan och bör du länka ditt konto till din egen Instagram, där användare kan se dina senaste bilder.

Tips: Ta selfies från olika vinklar. Kolla alltid vad som syns i bakgrunden. Ta bort misslyckade foton från telefonen och molnet så att de inte tar upp onödigt utrymme.

Ladda upp så många bilder som möjligt

9. Undvik dåliga bilder. Vissa typer av bilder framkallar bara negativa reaktioner. Undvik till exempel:

  • suddiga och oskarpa bilder
  • bilder av när du dricker alkohol och andra laster, till exempel rökning 
  • bilder på tidigare partners, för många bilder på barn (det räcker att nämna i texten)
  • för många på bilar eller andra prylar
  •  bara landskap utan människor
  •  fiske- och jaktfångster samt texter som är smaklösa, aggressiva, rasistiska och negativa.

Du har bara en chans till ett första intryck. Förbered dig väl, ordna en träff på ett trevligt ställe och fundera på vad du vill säga om dig själv. När en dejt är riktigt lovande kan du ta med dig en liten present. Den hjärtformade boxen kommer garanterat att väcka känslor när den har ett foto som du har valt. Kanske en bild på dig eller något du älskar? Eller spara dina gåvor till en senare dejt och se vart dina känslor leder dig.

En hjärtformad metallbox

Så håller ni liv i förhållandet Sommarens början får hormonerna att pumpa och kan väcka intresse för fler än bara din partner. Om du redan har hittat din älskade, satsa på att blåsa nytt liv i ert förhållande. Ge varandra tid, prata, lyssna, hitta på något att göra tillsammans. Skicka fina meddelanden till din partner mitt på dagen eller kanske en lite mer utmanande bild.

Tips: Fira er årsdag och ge din älskade en fotobok med bilder av era stunder tillsammans. Det är romantiskt!

Fira er årsdag och ge din älskade en fotobok med bilder av era stunder tillsammans.

Läs mer