Så här beställer du ifolor-produkter från Google bilder

Vi får ofta frågan om hur man beställer fotoprodukter från bilder som lagras i molntjänsten Google bilder.
Här är ett par olika alternativ, från vilka du kan välja det som passar dig bäst.

Google bilder i Android app

Alternativ 1: Beställ fotoprodukter med ifolor-appen på Android direkt från Google bilder

Det enklaste sättet är att beställa fotoprodukter från Google bilder är ifolor-appen för Android-mobiler som du kan ladda ner till din mobil eller surfplatta. I appen finns ett brett utbud av produkter som kan beställas, men det gäller dock inte alla. En hel del nya produkter har lagts till på hemsidan den senaste tiden och vi jobbar på att lägga till dem även i appen.

Gör så här:

  1. Ladda ifolor-appen från mobilens appbutik. 
  2. Välj den produkt du vill ha och välj en bild från ditt Google bilder-konto. Appen ber att få logga in med Google bilder-uppgifter. 
  3. Beställ produkten.
Flytta bilderna från Google bilder till din dator

Alternativ 2: Flytta bilderna från Google bilder till din dator

Ibland kan det vara bättre att först överföra bilderna från Google bilder till datorn eller en extern hårddisk. Särskilt fotoböcker och kalendrar, som innehåller både bilder och text, är bekvämare att beställa med hjälp av en dator, antingen med Designer-programmet eller på hemsidan.

Så här kan du överföra bilder från Google bilder till din dator:

  1. Logga in på ditt Google bilder-konto på addressen photos.google.com. 
  2. Välj de bilder som du vill överföra och Ladda bilder. (Ladda-knappen hittar du under de tre prickarna i det övre högra hörnet). 
  3. Spara bildfilerna på din dator i en mapp där du enkelt kan hitta dem nör du beställer fotoprodukter. 

Bildfilerna finns i Downloads-mappen (sv. Nedladdningar). Om mer än en bild har laddats upp, kommer de att sparas i en zip-mapp.

Tips: i Google bilder kan du redan markera dina favoritbilder på din mobil genom att trycka på stjärnknappen överst på önskad bild. Markerade bilder finns i mappen Favoriter i Google bilder, där du enkelt kan ladda ner dem och spara dem på din dator.